HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığından kitap fuarına ziyaret

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığından kitap fuarına ziyaret

​HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat beraberindeki heyetle, Şanlıurfa halkının yoğun ilgi gösterdiği 3.Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı’nı ziyaret etti.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Karaköprü İlçe Başkanı Faruk Polat ve Haliliye İlçe Başkanı Ali Durmaz, beraberlerinde bulunan heyet ile Şanlıurfa Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı’na katıldı.

Erat ve beraberindekiler, yazar ve yayınevleri sahipleriyle de görüşerek bir süre sohbet edip kitap satın aldı. Ayrıca Erat, yayınevleri sahiplerinin sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Ayrıca Erat ve beraberindeki heyet, yazar Abdurrahman Dilipak ile görüşerek hasbihal ettiler.

Fuar ziyaretinin ardından açıklamada bulunan Erat, belediye ve işadamlarının yayınevlerine destek amaçlı sponsor olmaları gerektiğini ifade etti. Erat, ayrıca Urfa halkını kitap fuarına katılmaya davet etti.

“Belediye yayınevlerine destek konusunda ön ayak olmalıdır”

Belediyenin ve iş adamlarının yayınevlerine sponsor olmaları gerektiğine dikkat çeken Erat, “Şanlıurfa ilimizde 3.Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı’na teşkilatımızla birlikte katılım sağladık. Yayınevlerini tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinledik. Yayınevleri yetkilileri, yer kiralarının çok pahalı olduğunu ifade ettiler. Barınma, yemek gibi konularda da sıkıntılar yaşadıklarını ifade ettiler. Bir kısım yetkililer burada zarar dahi edebilme ihtimallerinin olduğunu belirttiler. Bu konuda belediyemizin ve iş adamlarımızın yayınevlerine sponsor olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle belediyenin bu konuda mutlaka ön ayak olması gerekiyor. Böylece yayınevleri fuarımıza iştirak edebilsinler.” dedi.

“Okumayan bir toplum cahiliyet içerisinde kalmaya mahkûmdur”

Toplumu aydınlatan ve ileriye götüren en önemli etkenin okumak olduğunu ifade eden Erat “Bir toplum okumazsa o toplum cahiliyet içerisinde kalmaya mahkûm olur. Toplumu aydınlatan, ileriye götüren en önemli etken okumaktır. Yüce Rabbimizin ilk emri ‘oku ’dur. Bu nedenle vatandaşlarımızın okuması gerekiyor. Maalesef son zamanlarda sosyal medya vb. nedenlerden dolayı toplumumuzda okuma oranı azaldı. Halkımızı, gençlerimizi, öğrencilerimizi ve çocuklarımızı okumaya davet ediyoruz. Kitap fuarına gelerek okumak konusunda ilk adımı atmaları gerektiğini düşünüyoruz. Sosyal medya veya internet ortamında öğrenilen bilgiler, kulaktan duyma ve geçicidir. Asıl ilim, asıl bilim kitap sayfalarının arasında saklıdır. Bizler kitap okuduğumuzda, kitabın özetini çıkardığımızda bilgiyi tam anlamıyla öğrenmiş oluruz. Tüm halkımızı okumaya teşvik ediyor, fuara katılmalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler