HÜDA PAR Seyhan ilçe Başkanlığı, ilçe Müftüsü Yaman’ı ziyaret etti

HÜDA PAR Seyhan ilçe Başkanlığı, ilçe Müftüsü Yaman’ı ziyaret etti

HÜDA PAR Seyhan İlçe Başkanlığından oluşan bir heyet, Adana’nın Seyhan ilçe Müftüsü Mehmet Yaman’ı ziyaret etti.

Camilerin ve din görevlilerinin önemine değinen HÜDA PAR Seyhan İlçe Başkanı Fethullah Beyazçiçek, Müftü Yaman’a Kur’an-ı Kerim ve kitap seti hediye etti.

Görevine yeni seçilen Beyazçiçeğ’i tebrik eden Yaman, heyete nazik ziyaretleri dolayısıyla HÜDA PAR ilçe yönetiminde bulunan Usame Ortaç ve İshak Kargın’a da teşekkür etti.

Camilerin ilim, terbi ve ahlak açısından toplumu geliştiren mekanlar olduğunu dile getiren Yaman, “Camiler kendini geliştirmek amacında olanlar için en iyi mekanlardır. Eski günlerdeki gibi omuz omuza namaz kılacağımız günleri Rabbimiz tekrardan bizlere nasip eylesin.” dedi.

Allah-u Teala’dan camileri cemaatsiz, cemaatleri de camisiz bırakmama temennisinde bulunan Yaman, camilerde irşat görevi yürüten herkesten Rabbimizin razı olmasını diledi.

Doğru olanları anlatıp, yaşayacaklarını da vurgulayan Yaman, “Her yaz tatilinde camilerimiz sayıları on binleri bulan çocuklarımızla dolup taşıyor, sabilerimiz Rabbimizin kitabıyla buluşuyordu. Temel dini bilgilerini yavrularımıza öğretiyorduk. Fakat salgın nedeniyle bu yaz televizyon ekranlarından derslerimizi yaptık. Rabbimiz tekrardan camilerimizi eski günlerdeki güzelliklere kavuştursun.” diye konuştu.

HÜDA PAR anlayışında camilerin hayatın her alanında ve merkezinde olması gerektiği inancına sahip olduklarını dile getiren Beyazçiçek, camilerin asıl fonksiyonlarına kavuşması gerektiğini vurguladı.

Camilerin sadece vakit namazı kılınan yerler olmadığını, siyasi ve ekonomik konuların konuşulduğu ve çocukların oynayabileceği yerler olduğunu da dile getiren Beyazçiçek, “İnanıyoruz ki toplumun ihyası ancak camilerle olur. Elhamdülillah Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Birçok ülkede olmayan hassasiyet ve güzellikler bizde de var.” ifadelerini kullandı.

Camilerin kıymetinin daha iyi bilinmesi ve maneviyatın gelişmesine yönelik programlar yapılması gerektiğine inandıklarını söyleyen Beyazçiçek, Yaman’a Kur’an-ı Kerim ve kitap seti hediye ederek ziyaretini tamamladı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler