HÜDA PAR Silvan Gençlik Kollarından Suriyeli mağdur aileye yardım eli

HÜDA PAR Silvan Gençlik Kollarından Suriyeli mağdur aileye yardım eli

​HÜDA PAR Silvan İlçe Gençlik Kolları, Suriye'nin Haseke kentinden 1 haftadır Türkiye'ye sığınan mağdur aileye gıda yardımında bulundu.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Diyarbakır'ın Silvan ilçesine sığınan aile, halkın yardımıyla girdikleri derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye’nin Haseke kentinde ikamet etmekte iken kente yönelik yapılan baskınlar ve saldırılar karşısında Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan aile, yaklaşık bir haftadır geldikleri Silvan’da duyarlı vatandaşların yardımıyla hayata tutunmaya çalışıyor.

Mağdur olmuş aileye başta gıda malzemeleri olmak üzere; giyim ve ev eşyası yardımında bulunan HÜDA PAR Silvan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Selman Biçen, kısıtlı imkânlarla mağdur ailelere bundan sonra da yardımda bulunacaklarını kaydetti.

 

“Hayırseverleri muhtaçlarla yardım köprüsü olmaya davet ediyoruz”

Biçen, “Suriye’nin Haseke kentinde ikamet eden bu aile, saldırıya uğramış ve akrabalarından çok sayıda kişi Esad rejimi ve PYD/PKK’nin eline esir düşmüş. Oradaki saldırılardan korunmak için yaklaşık bir haftadır Silvan’a yerleşmişler. Silvan’daki derme-çatma bir evde yaşam mücadelesi veren bu aileye duyarlı vatandaşlar yardım ediyor.

Bizler de HÜDA PAR Silvan İlçe Gençlik Kolları olarak başta gıda malzemeleri olmak üzere, giyim ve ev eşyası yardımında bulunduk. Elimizden geldiğince yardımda bulunacağız. Ancak elimizdeki imkanlar kısıtlı olduğundan hayırsever halkımızdan bu gibi mağdur aileye yardım etmek için daha fazla gayret ve yardım yapmalarını bekliyoruz. Onları muhtaçlarla yardım köprüsü olmaya davet ediyoruz.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.