HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Adnan Balyen, sanayi esnafının sorunlarını 6 maddeyle dile getirdi

HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Adnan Balyen, sanayi esnafının sorunlarını 6 maddeyle dile getirdi

Sanayi Sitesini ziyaret eden HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Adnan Balyen, buradaki esnafın dile getirdiği sorun ve sıkıntıları 6 madde ile sıralayarak yetkililere seslendi.

Silvan’ın sorun ve sıkıntılarını yerinde incelemeye devam eden Balyen, Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Silvan Sanayi Sitesi'nde yaklaşık 230 esnafın olduğunu ve bu esnafın tamamını ziyaret ettiklerini belirten Balyen, "Genel olarak esnaflarımızın sorun ve sıkıntılarını 6 maddede dile getirdiler. Bu sorunlardan birincisi sanayi sitesinde altyapı sıkıntısı vardır. Özellikle bahar aylarında gelen sular dükkânları basmakta ve dükkânlardaki ürünlere zarar vermektedir. İkincisi bu kadar esnafın bulunduğu alanı çevreleyecek herhangi bir duvar yok. Bu durum güvenlik zafiyeti doğuruyor. En kısa zamanda buranın çevresine güvenlik duvarının yapılması gerekir. Üçüncüsü, burada sanayi sitesinden bağımsız onlarca hurdacı dükkanı var. Silvan ve çevresinde toplanan hurdalar burada toplanmaktadır. Bu dükkanlar hem çevre kirliliğine hem de sanayi sitesinde bulunan esnafları rahatsız etmektedir. Dördüncüsü, buradaki esnaflar çöplerin toplanmamasından şikâyetçiler. Bizde şahit olduk ki burası çöp yuvası haline gelmiş durumda. Buradan belediyeye çağrıda bulunuyoruz. Buradaki çöpler her gün zamanında toplanmalıdır. Beşincisi, buranın yolları bozulmuş, asfaltlanması gerekir. Altıncısı ise tüm Silvan’da olduğu gibi burada da sokak köpekleri sıkıntısı var. Bu köpekler esnafı ve çevrede bulunan halkın canını tehdit ediyor. Bu köpekler belediye tarafından toplanıp daha uygun bir yere bırakılmalıdır." dedi.

Balyen, yetkililerin, esnafın dile getirdikleri bu sorun ve sıkıntıları bir an önce çözmeleri gerektiğini vurguladı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.