HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Balyen’den kanalizasyon mağduru mahalleye ziyaret

HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Balyen’den kanalizasyon mağduru mahalleye ziyaret

​HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Adnan Balyen, kanalizasyon suyunun geçtiği mahalleyi ziyaret ederek halkın yaşadığı sorunları dinledi.

HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Adnan Balyen, Selahattin Mahallesini ziyaret ederek halkın sorunlarını dinledi.

HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Balyen ve beraberindeki heyete sıkıntılarını anlatan mahalleli, başlıca sorunlarının sokaklarından geçen kanalizasyon suyu olduğunu belirttiler.

Kanalizasyon suyunun geçtiği güzergâhın çevreye kötü koku ve hastalık yaydığını ifade eden mahalle sakinleri, defalarca yetkililere sorunlarını aktardıklarını ama bir çözüm bulunmadığını ileri sürdüler.

Sorunlarını Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) de yazdıklarını ifade eden mahalleli, belediyenin gelip fotoğraf çekmekle yetindiğini ileri sürerek, söz konusu yatağın genişletilip üstü kapatılarak sorunun çözüleceğine vurgu yaptı.

Kanalizasyon suyunun Covıd-19 virüsünden daha tehlikeli olduğuna dikkat çeken mahalle sakinleri, söz konusu sorun nedeniyle 100 ailenin sağlığının tehdit altında olduğunu belirttiler.

Kronik hastalarının tehlike altında olduğunu ileri süren mahalle sakinleri, kışın altyapı yetersizliğinden yağışlı günlerde evlerinin kanalizasyon suyuyla dolduğunu ifade ettiler.

“Bu mahalle hem Covid-19 hem de kanalizasyonun neden olacağı hastalıkların tehdidi altındadır”

Mahalle halkının sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Adnan Balyen, sorunu yakından takip ettiklerini belirterek sorunun çözülmesi için yetkililerle iletişim kuracaklarını söyledi.

Balyen, “Bugün Selahattin Mahallesini ziyaret ettik. Selahattin Mahallesi sakinleri 4 aya yakındır devam eden bu sorun üzerine partimize müracaat ettiler. Biz de bunun üzerine bir heyetle mahalleye sorunun olduğu yere gittik. Mahalleli bu sorunun 4 aydır devam etmekte ve sorunun çözülmesi için tüm yollara başvurduklarını, kimsenin kendilerini muhatap almadıkları ve sorunu çözmediklerini söylediler. Mahallede kronik, yaşlı ve diyaliz hastası olduğunu arabanın kapıya gidemediğine şahit olduk. Bu mahallenin en büyük sıkıntısı kanalizasyon giderinin üstü açık bir şekilde sokaklardan geçmesidir. Yaz mevsiminde kokusu ve giderin açık olması halkın sağlığını tehdit ediyor. Yağışlı havalarda ise altyapı yetersizliğinden kaynaklı halkın evini kanalizasyon suları basıyor. Defalarca yetkililere sorunlarını ileten mahallelinin bu sıkıntısı çözüme kavuşturulmadı. Mahallede kronik hastalarda bulunmaktadır. Bu hastaların sağlığı tehdit altındadır. Pandemi süreciyle tüm dünya Covid-19 tehdidi altındayken, bu mahalle hem Covid-19 tehdidi hem de kanalizasyonun meydana getireceği hastalıkların tehdidi altındadır. Burada mahalleliyi dinledik, bize sıkıntılarını anlattılar. HÜDA PAR olarak bu işin takipçisi olacağız.” dedi.

Mahalle sakinleri hassasiyetleri için Balyen ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

İLKHA


HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Balyen’den kanalizasyon mağduru mahalleye ziyaret

HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Balyen’den kanalizasyon mağduru mahalleye ziyaret

HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Balyen’den kanalizasyon mağduru mahalleye ziyaret

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.