HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanlığı: Silvan, TOKİ projesine neden dahil edilmedi?

HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanlığı: Silvan, TOKİ projesine neden dahil edilmedi?

​Geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni TOKİ konut projesine Diyarbakır'ın 3'üncü büyük ilçesi olan Silvan'ın dahil edilmemesi hem ilçe halkı hem de siyasi parti temsilcileri tarafından tepkiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurusu yapılan Türkiye geneli 250 bin adetlik TOKİ projesinde Diyarbakır'ın 3'üncü büyük ilçesi olan Silvan'ın yer almaması ilçe halkı ve siyasi parti temsilcileri tarafından tepkiyle karşılandı.

Sosyal Konut Projesi kapsamında Diyarbakır merkezde 3 bin 514, Bismil'de 196, Ergani'de 300, Çermik'te 158, Çüngüş'te 112, Eğil'de 126, Hazro'da 124, Kocaköy'de 70 ve Kulp'ta 200 adet olarak belirlenirken Silvan için herhangi bir konut sayısının açıklanmaması tepkiye neden oldu.

HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanlığı, bu büyük projeye yaklaşık 90 bin nüfuslu olan Silvan'ın da dahil edilmesini istedi.

HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Adnan Balyen, kentin en büyük ilçesi olan Silvan'da tek bir konutun inşa edilmeyecek olmasının bir haksızlık olduğunu söyledi.

Balyen, "Cumhurbaşkanı'nın açıklaması üzerine Türkiye genelinde binlerce Sosyal Konut Projesi TOKİ tarafından yapılacak. Bu proje gerçekten takdir edilecek bir projedir. Bütün halkın beklentisi de bu yöndeydi zaten. Cumhurbaşkanı'nın açıklamasından sonra Diyarbakır'ın merkez ve diğer ilçelerine yaklaşık 5 bin konut projesi verildi. Diyarbakır'ın en küçük ilçesi dahi projeye dahil edilirken ama 90 bine yakın nüfusu olan Silvan'da tek bir konut yapılmayacak. Silvan halkı, bu yapılan haksızlıktan şikayetçidir. Biz de Silvan halkına ses olmak için HÜDA PAR olarak yetkililere çağrıda bulunuyoruz. 90 bin nüfuslu bir ilçeye niçin Sosyal Konut Projesi verilmedi? Silvan'da fakir ve ihtiyaç sahibi aileler yok mudur? Kim bu işe engel oldu? Yetkililerin bunun için açıklama yapmalarını istiyoruz. 90 bin nüfuslu olan ilçeye bir an önce proje verilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.