HÜDA PAR Sur İlçe Başkanlığı yıkım kararı alınan pasaj esnafını ziyaret etti

​Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Mehmet Han Pasajı'nın yıkım kararı üzerine pasaj esnafını ziyaret eden HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol, pandemi sürecinde mağduriyet yaşayan esnafın sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kamulaştırılıp çeşitli nedenlerle yıkım kararı alınan Mehmet Han Pasajı esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol, devletin esnafı mağdur etmemesi ve iş yerlerinin pasaj esnafına satılması gerektiğini söyledi.

Pasaj esnafını dinleyen Şenol, devletin "insana değer ver ki devlet yaşasın" düşüncesi çerçevesinde esnafa yaklaşması gerektiğini ifade etti.

Şenol, "HÜDA PAR İlçe Başkanlığı olarak, Sur ilçemizde 1964 yılında yapılmış olan Mehmet Han Pasajı'nın yıkımı kararına yönelik esnafımızı ziyaret ederek sorunlarını dinledik. Pasaj içerisinde toplam 90 dükkândan 51 tane iş yeri aktif olarak çalışıyor. Esnaf kardeşlerimizin derdini dinleyince devletin yapması gereken görevin ne kadar ciddi olduğunu hatırlatmak isteriz. Parti olarak, 'insana değer ver ki devlet yaşasın' düşüncesiyle bu insanlara değer verilmesi konusunda çağrıda bulunuyoruz." dedi.

"Pasajın yıkılmasının hiç kimseye faydası olmayacaktır"

Yıkım kararı alınan pasajda onlarca ailenin mağdur olacağına dikkati çeken Şenol, "Her bir esnafımızın yanında 3 kişinin çalıştığını hesap edersek yaklaşık 150 kişi burada ekmek kazanıyor. Vatandaşın evine aş götüremediği bu sıkıntılı kış ve pandemi sürecinde 51 esnafın dükkanlarını yıkmak kime ne kazandıracak? Bu esnaflarımız nereye yerleştirilecek? Bu insanlara nasıl bir iş imkânı sağlanacak?" diye sordu.

Söz konusu pasaj içerisinde ibadethanenin olduğunu da hatırlatan Şenol, "Parti olarak ciddi anlamda bu yıkım kararının üzerine durulması gerektiği düşüncesindeyiz. Yetkililere bu meseleyi de aktarmak istiyoruz ki kesinlikle bu kardeşlerimize bir çare bulunması gerekiyor. Bu pasajda bir de Diyanet'in de imam tayin ettiği yüzlerce esnafın cuma namazı kıldığı mescit var. Camileri, mescitleri onarmamız gerekirken acaba Cami mi yıkacağız burada?" şeklinde konuştu.

"50 yılık tarihi ile özdeşleşmiş pasaj esnafı nereye gidecek"

HÜDA PAR olarak esnafın sesine ses olmaya çalıştıklarına vurgu yapan Şenol, "Buranın sağlam bir bina olmadığı iddiası ile yıkım kararı alınmıştı. Bundan vazgeçildi fakat şu anda karşı tarafta bulunan Borsa Hanı'nın onarılması bahanesiyle bu pasajın şantiye olarak kullanılması amacıyla yıkımı söz konusu olmuş. Böyle olsa bile burada yaşayan esnafa bir yer bulunması lazım ki burada 50 yıllık esnaflar var ve bu tarih ile özdeşleşmiş esnaflar nereye gidecek?" diye sordu.

Yıkımı gerçekleşecek pasaj için yetkililere çağrıda bulunan Şenol, "Yetkilere sesleniyoruz, buradaki esnafın dükkanlarını yıkmayın. Hatta onlarca yıldır burada esnaflık yapan bu vatandaşlara dükkanları taksitlendirme ile satışı sağlansın. Burada ki esnaf dükkanlarının yıkılma tehlikesinin bulunmadığı özgüveniyle ileriye dönük projelerini sürdürsünler. Devlet esnafa sıkıntı olacağına sıkıntılarını gidermek konusunda yardımcı olmaları lazım." ifadelerini kullandı.


HÜDA PAR Sur İlçe Başkanlığı yıkım kararı alınan pasaj esnafını ziyaret etti

HÜDA PAR Sur İlçe Başkanlığı yıkım kararı alınan pasaj esnafını ziyaret etti

HÜDA PAR Sur İlçe Başkanlığı yıkım kararı alınan pasaj esnafını ziyaret etti

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.