HÜDA PAR Sur İlçe Başkanlığına Kanserle Mücadele Derneğinden ziyaret

HÜDA PAR Sur İlçe Başkanlığına Kanserle Mücadele Derneğinden ziyaret

Diyarbakır Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Şükrü Abay, HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol'u makamında ziyaret ederek kentte yaşayan 15 bin kanser hastasının yaşadıkları sorunları iletti.

HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol'u makamımda ziyaret eden Diyarbakır Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Şükrü Abay, Diyarbakır yerelinde yaşadıkları anlatarak çözüm noktasında kendilerine yardımcı olunması gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Şenol'a yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler de veren Abay, kanser hastalarının yaşadığı sorunların çözümü için seslerini duyurmalarını istedi.

Diyarbakır'da doktor sayısının yetersiz olunduğunu ve çoğu doktorların duyarsızlığından şikâyet eden Abay, "Diyarbakır'da yaklaşık 15 bin kanser hastası vardır. Bu hastaların çoğunun tedavileri de istenilen şekilde değil, doktor sayısının yetersiz olması ve çoğu doktorların duyarsızlıklarıyla karşılaşıyoruz. İki saat sonra öleceğini bildikleri hastaları dahi özel muayenelerine sedyeyle getiriyorlar. Özel muayene ücreti ödendikten sonra hastanede yoğun bakım ünitesine kaldırılıp vefat eden çok sayıda hasta var." dedi.

Hastaların hastaneye gittiklerinde toplu taşıma araçlarını kullandıkları için enfeksiyon kaptıklarını bundan dolayı kemoterapi gören hastalar için iki tane servis aracının tahsil edilmesi gerektiğini belirten Abay, maddi durumu düşük hastaların yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi.

"Maddi durumu düşük hastaların ciddi anlamda yardıma ihtiyaçları var"

Abay sözlerine şöyle devam etti:

Kemoterapi gören hastaların yan yana olması da ayrıca diğer hastalar için büyük bir moral bozukluğuna sebep oluyor. Bazı hastaların durumu çok ağır oluyor. Tedavi sırasında kusmalar olduğundan diğer hastalar da olumsuz etkileniyor. Bundan dolayı ayrı ayrı kabinlerde tedavi edilmeleri gerekiyor. Kanser hastalarının çoğu hastalıklarıyla boğuşmalarından daha fazla ailelerinin geçimi de onlar üzerinde büyük bir sıkıntı arz ediyor. Maddi durumu düşük hastaların yardıma da ciddi anlamda ihtiyaçları var.

Son olarak kanser hastalarının adına sokak ve binalarda para toplandığından şikâyetçi olduklarını ve yetkililere defalarca şikâyet ettiklerini bunun karşılığında para toplayanlardan sadece cüzi bir para cezası verilip serbest bırakıldıklarını belirtti.

"HÜDA PAR olarak elimizden geleni yapacağız"

HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol, bu konuda HÜDA PAR olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek Abay ve yönetimine ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler