HÜDA PAR Tatvan İlçe Başkanı Sedat Gül yeniden seçildi

HÜDA PAR Tatvan İlçe Başkanı Sedat Gül yeniden seçildi

HÜDA PAR Tatvan İlçe Teşkilatı 2’nci Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongre sonucunda mevcut başkan Sedat Gül yeniden seçildi.

HÜDA PAR Tatvan İlçe Teşkilatı 2’nci Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan parti binasında düzenlenen kongreye HÜDA PAR GİK Üyesi Cemal Çoban, Bitlis İl Başkanı Celal Gül, İlçe Başkanı Sedat Gül, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Kongrede yapılan yoklamanın ardından, divan başkanlığı seçimine geçildi. Divan başkanlığı seçiminden sonra HÜDA PAR GİK Üyesi Cemal Çoban, yaptığı konuşmada seçimlerin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Çoban, “HÜDA PAR’ın bütün teşkilatları şunu bilmesini istiyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu davanın temelinde 'dürüst siyaset ve adalet' var. Genel merkezden en alt kademeye kadar bütün kardeşlerimizin çabası bizim partimizin sahip olduğu bu misyonu kendi insanlarımıza, toplumumuza aktarmaktır. Bunun içinde aslında sahada olan tüm kardeşlerime belki daha fazla iş düşüyor. Çünkü sahip olduğumuz bu değerlerimizi ve misyonumuzu insanlara aktarmamız lazım ki, hakikaten bu ağır bir yük. Bu yükü bizim tek başımıza kaldırmamız çok kolay değil. Bu yük adalet, eşitlik, kardeşlik, vahdet yüküdür. Dolayısıyla bunu topluma muhakkak surette götürmemiz lazım.” dedi.

Kongrelerinin 6-8 Ekim’e denk gelmesini tevafuk olarak gördüklerini, aşura ve Kudüs’ün fethi yıl dönümü münasebetiyle şehitleri rahmetle anan Çoban, şöyle konuştu:

“Bütün teşkilattaki kardeşlerimizden istirhamımız, belki sarf ettikleri eforun iki üç katını daha fazla sarf etmeleridir. Bu şekilde insanlarımıza gitmek zorundayız. Bugün aynı zaman da aşuranın ikinci günü. Yine tevafuk olarak görüyoruz. 6-8 Ekim’e denk gelen bir kongre yapıyoruz. Bu münasebetle şehitlerin serdarı, cennet gençlerinin efendisi Hz. Hüseyin’e rahmet diliyoruz. Allah, bizleri onların şefaatinden mahrum etmesin. Yine 6-8 Ekim’de şehit olan Yasin Börü ve arkadaşlarını buradan yâd ediyoruz. Rabbim onların şahadetini mübarek eylesin. Bugün aynı zaman Kudüs’ün fetih yıl dönümüdür. Bu münasebetle Kudüs fatihi Selahaddin Eyyubi’yi de buradan rahmetle anıyoruz. Kongremizin Tatvan’ımıza, Bitlis’imize, memleketimize, davamıza hayırlı olmasını diliyoruz.”

Kongrede faaliyet raporunun okunmasının ardından yapılan seçimde mevcut başkan Sedat Gül, yeniden seçildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.