HÜDA PAR: Tüm teşkilatlarımızla halkımızın yanındayız

HÜDA PAR: Tüm teşkilatlarımızla halkımızın yanındayız

HÜDA PAR Genel Merkezi, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ilde yıkıma sebep olan deprem ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, tüm teşkilatlarıyla birlikte depremden etkilenenlere yardım etmek için hazır oldukları vurgulandı.

Deprem sonrası en acil ihtiyaçların başında barınma ve sıcak aş olduğu, Kızılay'ın acil kan bağışı çağrısının önemli olduğu, yetkili kuruluşların depremin yaşandığı bölgelerde en üst seviyede güvenlik önlemlerinin alınması gerektiği hatırlatıldı.

Açıklamada; "Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğünde depremle sarsıldık. Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Diyarbakır'da olmak üzere 10 ilde can kaybına ve yıkıma neden olan depremde maalesef yüzlerce vatandaşımız vefat etti. Binlerce vatandaşımız da yaralandı. Hepimizi derinden sarsan bu büyük afette vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz." denildi.

Gece saatlerinde meydana gelen depremin Suriye'de de yüzlerce can kaybına neden olduğu belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Yüce Rabbimiz coğrafyamızı, memleketimizi ve milletimizi muhafaza buyursun. Depremin ilk saatlerindeki müdahale son derece önemlidir. Özellikle arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için uzmanların yönlendirmelerine göre hareket edilmelidir. Şu anda en acil olan husus, soğuktan korunmak için giyim ve barınma ihtiyacının karşılanması ile sıcak aş dağıtımı yapılmasıdır. Sağlık kuruluşlarından yapılan acil kan anonslarına karşı da duyarlı olunması gerekmektedir. Arama kurtarma çalışmalarının en hızlı şekilde yürütülmesi için devletin tüm imkânları seferber edilmelidir. Depremden etkilenen bölgelerde barınma başta olmak üzere temel ihtiyaçların temini konusunda en üst seviyede tedbirler alınmalıdır. HÜDA PAR olarak biz de tüm teşkilatlarımızla halkımızın yanındayız. İlgili kamu kurumları ve sivil kuruluşlarla birlikte halkımızın da bu zor süreçte yaraların hızla sarılması için gerekli hassasiyeti göstereceğinden kuşkumuz yoktur. Vefat eden kardeşlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz. Umarız can kaybımız artmaz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.