HÜDA PAR Yardımda Ayrım Yapmamış

HÜDA PAR Yardımda Ayrım Yapmamış

Kobani bahanesiyle çıkan olaylarda PKK tarafından katledilen 6 HÜDA PAR`lı gencin gönüllü üyesi olduğu yardım kuruluşu Köy-Der`in, ölen veya cezaevine giren PKK`lıların arkasında kalan yardıma muhtaç ailelere bile yardım ettiği öğrenildi.

Kobaniyi bahane eden PKK yandaşları geçtiğimzi günlerde Diyarbakırda çıkardıkları olaylarda HÜDA PAR`a yakınılığı ile bilinen Köylülerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Köy-Der) Üyesi Ahmet Dakaka, Hasan Kökgöz, Riyat Güneş, Cumali Güneş, Yasin Börü ve Turan Yavaş`ı acımasızca katletti. 6 dernek üyesi arkadaşını kaybeden Köy-Der Başkanı Ömer Tekdağ yaşanan olayları ve yaptıkları hizmetleri Akit`e anlattı.

"İSLAM`A TAHAMMÜLLERİ YOK"

"PKK-HDP-BDP ne zaman yürüyüş yapsa ilk saldıracakları yerler, İslami ya da fakir fukaraya yardım eden derneklerdir" diyen Tekdağ, "İslam`a karşı müthis bir tahammülsüzlükleri vardır. Gençler; Allah`ı, Peygamberi (s.a.v), İslam`ı ve Kuran`ı, tanıdıktan sonra onların Marksist-Leninist fikirlerine kesinlikle itibar etmiyorlar. Bunu bildikleri için İslami bira derneğin olmasına tahammül edemiyorlar. Bunu bildikleri için İslami bir derneğin olmasına tahammül edemiyorlar. O yüzden sürekli sadlırıyorlar. Son düzenledikleri olaylarda da yine derneğimize ve dernek üyelerimize saldırıp bazı arkadaşlarımızı şehit ettiler. Bu arkadaşlarımız sakallı olduğu ve et dağıttığı için dernek binamıza yakın bir yerde PKK sempatizanlarınca hunharca öldürülürken bazı arkadaşlarımız d dernek binamızın önünde vuruldu. Bunlar, hangi sakallıyı görseler IŞİD`ci diye saldırdılar. Kobani`den ve Şengal`den adam getirmişler katliam yapacaklardı" ifadelerini kullandı.

"YARDIMLARDA AYRIM YAPMIYORUZ"

Köy-Der olarak muhtaç kimseler için birçok yardım faaliyetinde bulunduklarını kaydeden Ömer Tekdağ, "Kurban Bayramı`nda da tespit ettiğimiz fakir fukara ailelerine et dağıtıyoruz. Elimizde yardıma muhtaç ailelerin listesi var. Bu listeye göre et yardımı yapıyoruz. Bizde şöyle bir anlayış var. Şu dindardır, şu dindar değildir, şu namaz kılıyordur, şu namaz kılmıyordur, şu Kobanilidir, şu Suriyelidir diye bir ayrım olmaz. Müslüman insan yardım götürdüğü zaman muhtaçlık durumuna bakar. Biz Kobaniliye de yardım ediyoruz. PKK`lı ailelere bile yardım ettiğimiz oluyor. Çünkü aile babası ölmüş ya bir suç işleyip cezaevine girmiş olabiliyor. Geride anne ve üç-dört çocuk kalıyor. O adam suç işlemiş olabilir ama onun ailesini cealandırmak herhalde doğru değildir. Bunun üzerine biz bu ailelere dahi yardım ediyoruz. Kobanili, Suriyeli, Şengallilere yardım ediyourz. Bunları nerden biliyorsunuz diye sorarsanız? Yardım derneği olduğumuzu az çok biliyorlar. Bize başvuru yapıyorlar. Bizim tespit komisyonumuz gidip inceliyorlar, biz de gerekli yardımı gücümüz yettiğince yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"BERKİN İÇİN AYAĞA KALKANLAR YASİN İÇİN SUSTU"

Son olarak ise sitemde bulunan Tekdağ, "Bütün sol-fikirli basın-yayın organları Berkin Elvan için kıyamet kopardılar, sol kesimler yürüyüşler yaptı. Fakat burada 16 yaşında tertemiz Yasin Börü kardeşimize yapılan katliam, sol medyada hiç yayınlanmadı, onlardan hiçbir insan ayapa kalkmadı. Sol çevrelerin sessizliğini anlıyoruz ancak Müslüman basının ve kesimin bu konuda duyarsız olmaması gerektğini düşünüyoruz.

Muhammet Erdoğan / Yeniakit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler