HÜDA PAR Yeniden Refah Partisiyle görüntülü bayramlaştı

HÜDA PAR Yeniden Refah Partisiyle görüntülü bayramlaştı

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar, Covid-19 nedeniyle video konferans yöntemiyle gerçekleştiriliyor.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir'den oluşan heyet, Ramazan Bayramı münasebetiyle Yeniden Refah Partisiyle bayramlaştı.

Yeniden Refah Partisi adına bayramlaşma da Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Doğan Bekin, Genel Sekreter Suat Pamukçu ve Gençlik Kolları Başkanı Teşkilat Başkanı Melih Güner bulundu.

Karşılıklı dilek ve temennilerin ardından konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir, Yeniden Refah Partisiyle Filistin konusunda aynı hassasiyetleri paylaştıklarını belirterek "Filistin'deki direnişin ortaya koyduğu tablo, siyonistlerin göründüğü gibi güçlü olmadığını ve Kur'an-ı Kerimin tabiriyle 'örümcek ağı' gibi olduklarını ortaya çıkarmıştır. Görüyoruz ki şu an yaşanan işgal, siyonistlerin gücünden değil İslam alemindeki Müslüman ülkelerin dağınıklığından kaynaklanmaktadır. Müslümanlar arasında birlik ve beraberlik oluştuğu takdirde bu işgalin sona ereceğine inanıyoruz." dedi.

"Müslümanları birleştirecek yegâne güç, ortak noktamız Mescid-i Aksa'dır"

Selahaddin-i Eyyubi'nin varisleri olarak kendilerini Filistinliler gibi Mescid-i Aksa'nın muhafızları olarak kabul ettiklerini ifade eden Demir'de "İslam ülkelerinin yöneticilerinden bazıları ihanet edip bazıları da normalleşme sürecine girse de Allah'ın izniyle Müslümanlar Kudüs'ü siyonizme terk etmeyecektir. Müslümanları birleştirecek yegâne güç, ortak noktamız Mescid-i Aksa'dır. Türkiye'nin Filistin noktasında ki hassasiyetleri bir noktaya kadar iyi ancak siyonistleri caydırmıyor. Siyasi, askeri ekonomik diplomatik ilişkiler ve anlaşmaları bitirme gibi devletsel tepkiler verilmezse laftan gelen tepkilerin bir anlamı yoktur. Türkiye'nin uluslararası platformları sahaya sürüp İslam ülkelerini bir araya getirebilme gibi ciddi bir rol üstlenmesi lazım." şeklinde konuştu.

Salgının yanı sıra siyonist rejimin yaptığı zulümlerle Ramazan'ı ve Bayram'ı zehir ettiğini söyleyen Pamukçu, "Siyonistler kendi görev ve inançlarının gereğini yapıyorlar. Fakat asıl mesele biz Müslümanların ne yaptığıdır. Rahmetli Erbakan Hoca 'Dünya siyonizmin yönetimine girmiştir. Bundan kurtuluşun yolu da dünya Müslümanları olarak birlikte ve şuurla hareket edip siyonistlerin anlayacağı dilden cevap vermektir.' derdi. Bugün maalesef aynı noktadayız. İsrail, Birleşmiş Milletler kararlarına ve kınamalara rağmen büyük israili kurmak için ilerliyor." dedi.

"Filistin'e Türkiye öncülüğünde güvenlik gücü ya da barış gücü adı altında kuvvet yollanmalı"

1997 yılında Necmettin Erbakan'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde El Halil Camii'nde yaşananlar sonrası Türkiye askerlerinin Filistin'e konuşlandığını hatırlatan Pamukçu, "Türkiye olarak bu zulümleri durdurmak için inisiyatif alıp harekete geçmeliyiz. Birleşmiş Milletler israili sözde devlet olarak tanıdıktan sonra 2012 yılında Filistin Devleti'ni de tanıdı. 2017'de ise Kudüs hem Filistin'in başkenti hem de israilin sözde başkenti olarak ilan edildi. İslam İş Birliği Teşkilatının Türkiye öncülüğünde oraya bir güvenlik ya da barış gücü adı altında kuvvet yollamalı. Kınamakla ya da lanetlemekle bu işin sonu gelmez." ifadelerini kullandı.

Bayramlaşmada söz alan Bekin ise "Avrupa ve ABD'den medet ummamalıyız. ABD Başkanı Joe Biden, siyonist olduğunu ifade ederek göreve başlamıştı. Bugün toplanması muhtemel olan Birleş Milletler Güvenlik Konseyini bloke ederek kararın çıkmasını engelledi ve israilin nefsi müdafaa uyguladığını savundu. Bütün bunlar gösteriyor ki Müslümanlar bir araya gelip ittifak içerisinde hareket etmelidir. Aksi takdirde herhangi bir çözüm ortaya çıkmaz." şeklinde konuştu.


HÜDA PAR Yeniden Refah Partisiyle görüntülü bayramlaştı

HÜDA PAR Yeniden Refah Partisiyle görüntülü bayramlaştı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler