HÜDA PAR: 'Yüzyılın Anlaşması' bir ihanet belgesidir

HÜDA PAR: 'Yüzyılın Anlaşması' bir ihanet belgesidir

​HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Müslümanları; Filistinlileri kimliksizleştirmeyi ve topraksızlaştırmayı hedefleyen bu ihanet anlaşmasına karşı çıkmaya davet etti.

HÜDA PAR olarak ihanet anlaşmasını kabul etmediklerini belirten Genel Başkan İshak Sağlam, Kudüs için önemli çağrılarda bulunarak, "Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerini ve Müslüman kamuoyunu bu ihanet anlaşmasına somut adımlarla karşı çıkmaya davet ediyoruz." dedi.

Uluslararası toplumun pasifliğinden yararlanan ve uluslararası hukuku çiğneyerek her zeminde kendi planlarını dayatan ABD'nin, Filistin meselesinde de hukuk tanımaz zorbalığını tekrarlamak istediğini belirten Sağlam, Trump ve işgal rejiminin sözde başbakanı netanyahu'nun düzenlediği ortak basın toplantısıyla sözde 'barış planı'nın açıklandığını hatırlattı.

Yüzyılın ihanet projesinin işgal rejiminin güvenliğini garanti altına almayı hedeflediğine dikkat çeken Sağlam, "Kudüs topraklarını tamamıyla işgal rejimine başkent olarak bırakan bu ihanet planı; siyonist işgale karşı direnişi terörizm olarak isimlendirmekte ve direniş gruplarının faaliyetlerinin engellenmesini Filistin'in bağımsız bir devlet olarak tanınması için şart koşarak işgal rejiminin güvenliğini garanti altına almayı hedeflemektedir." şeklinde konuştu.

"Filistinlileri kimliksizleştirmeyi ve topraksızlaştırmayı hedefleyen bu anlaşma yüzyılın ihanetidir"

Sağlam, sözlerine şöyle devam etti:

Buna karşın Filistinliler için bölge ülkelerince tahsil edilecek ve muhtemelen bazı körfez ülkeleri tarafından ödenecek olan bir rüşvet öngören, Filistinli mültecilerin anavatanlarına dönmesini engelleyen, direniş gruplarını pasifize etmeyi, Filistinlileri kimliksizleştirmeyi ve topraksızlaştırmayı hedefleyen bu anlaşma yüzyılın ihanetidir. Daha önce bölge ülkelerinin katılımıyla ekonomik boyutu açıklanan sözde barış planı, Filistinlilere soykırım ve sürgünü dayatmaktadır. Uluslararası hukuk, Filistinlilere konulan ambargo ve yerleşim yeri inşa suretiyle işgali genişletmeyi mahkûm etmesine rağmen bu anlaşma ile siyonist işgal meşrulaştırılmak istenmektedir.

"Saflar Kudüs üzerinden birleşmelidir"

"Bu ihanet planına karşı Filistin siyasi liderliği ve direniş gruplarının ortak bir tavır sergilemesi oldukça önemlidir." diyen Sağlam, "Saflar Kudüs üzerinden birleşmelidir. Zira söz konusu plan, işgal ve kıyıma rağmen işgal rejiminin güvenliğini ve refahını garanti etmektedir. İşgal rejimi için çok şey yaptıklarını ifade eden Trump, İran ile yaşanan son sürecin de buna dahil olduğunu söylemiştir. Tüm İslam ülkeleri, bu gerçekliğin farkına varmalıdır. Bugün coğrafyamızda yaşanan bu kaos ve kanlı süreç, işgal rejiminin güvenliğiyle doğrudan bağlantılıdır. Barış planı olarak lanse edilen bu plan, İslam coğrafyasında kaosu arttıracak işgal alanının genişlemesini ve işgalin yasallaşmasını sağlayacaktır. Ekonomik boyutla birlikte plana dahil olan ve Trump tarafından teşekkür edilen bölge ülkeleri, işgal rejimi ve ABD lehine hareket etmekten vazgeçerek başta mazlum Filistin halkı olmak üzere bölge halkları lehine politika yürütmelidir." ifadelerine yer verdi.

"HÜDA PAR olarak bu ihanet anlaşmasını kabul etmiyoruz!"

Kudüs için önemli çağrılarda bulunan Sağlam, "HÜDA PAR olarak biz, bu ihanet anlaşmasını kabul edilemez buluyor ve Kudüs'ün kırmızı çizgimiz olduğunu belirtiyoruz. Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerini ve Müslüman kamuoyunu, bu ihanet anlaşmasına somut adımlarla karşı çıkmaya davet ediyoruz. ABD ve işgal rejimine alkış tutarak Kudüs'ü ve Filistin'i siyonizme peşkeş çeken işbirlikçi devletler mahkûm edilmeli ve ağır yaptırımlara tabi tutularak dışlanmalıdırlar." diye konuştu.

İLKHA


HÜDA PAR: 'Yüzyılın Anlaşması' bir ihanet belgesidir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler