HÜDA PAR'a atılan iftiralara erişim engeli

HÜDA PAR'a atılan iftiralara erişim engeli

İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, HÜDA PAR'ı, Hizbullah ile ilişkilendiren iftiralarda bulunan 47 haber ve paylaşımına erişim engeli ve içerikten çıkarma kararı verdi.

Cumhurbaşkanlığı yarışında Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklamasının ardından yoğun iftira ve karalama kampanyalarına maruz kalan HÜDA PAR, yalan haberlere erişim engeli getirilmesi için İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuruda bulundu.

HÜDA PAR'ın başvurusunu dikkate alan mahkeme, 47 haber ve paylaşımına erişim engeli ve içerikten çıkarma kararı verdi.

Konuya dair HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Partimizin Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sn. Erdoğan'a desteğini açıklamasına müteakip, medyada hakaret ve iftira yoluyla karalama furyası başlatılmıştır.

Delilsiz ve mesnetsiz iddialara ilişkin İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği'nce erişimin engellenmesi kararı alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

Partimizin Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sn. Erdoğan'a desteğini açıklamasına müteakip, medyada hakaret ve iftira yoluyla karalama furyası başlatılmıştır.

Delilsiz ve mesnetsiz iddialara ilişkin İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'nce erişimin engellenmesi kararı alınmıştır.

— HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı (@HudaParHukuk) March 17, 2023
Sözkonusu karar ile ilgili bir başka açıklama da HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin'den geldi. Şahin, açıklamasında,

"HÜDA PAR’ın Hizbullah’la bağına dair haberlere erişim engeli!

İstanbul 8.Sulh C.Hakimliği, HÜDA-PAR'ın Hizbullah ile bağına ilişkin 47 haber hakkında erişim engeli ve içerikten çıkarma kararı verdi.

Bu daha başlangıç. Ağzı olan yalan ve iftiraya başvurarak konuşamaz/konuşmamalı." dedi.

HÜDA PAR’ın Hizbullah’la bağına dair haberlere erişim engeli!

İstanbul 8.Sulh C.Hakimliği, HÜDA-PAR'ın Hizbullah ile bağına ilişkin 47 haber hakkında erişim engeli ve içerikten çıkarma kararı verdi.

Bu daha başlangıç.Ağzı olan yalan ve iftiraya başvurarak konuşamaz/konuşmamalı.

— Mahmut Şahin (@AvMahmutSahin) March 17, 2023
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklamış, Parlamento seçimleri ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü kaydetmişti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.