HÜDA PAR'dan Diyarbakır Bağlar'da kömür dağıtılmamasına tepki

Diyarbakır'ın Bağlar ilçe merkezinde yaklaşık 3 yıldır kömür dağıtılmamasına ilişkin mahalle muhtarlarından sonra bir tepki de HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanlığından geldi.

Diyarbakır Bağlar ilçe merkezindeki ihtiyaç sahibi ailelere yaklaşık 3 yıldır kömür yardımının yapılmamasına yönelik mahalle muhtarları tepkilerini dile getirmişlerdi.

Söz konusu mahallelerde muhtarlarla ve vatandaşlarla bir araya gelen HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Orhan Zeren, aynı şikayetlerin kendilerine de iletildiğini ifade ederek yapılan yanlış uygulamadan dönülmesi çağrısında bulundu.

Mahalle muhtarları ve vatandaşlarla kömür dağıtımı konusunda görüştüklerini belirten Zeren, "Mahalle muhtarları ve halkın dile getirdiği duruma göre yaklaşık 3 yıldır kömür yardımının merkez mahallelere verilmemektedir. Bize aktardıklarına göre bunun gerekçesi olarak da mahallede kömür satan bazı kimselerden dolayı mahallenin tümünün cezalandırılmasıdır." dedi.

"Kurumların, birileri kömür satarken diğer insanları mahkûm etmesi kabul edilemez"

Merkezde bulunan 12 mahalleden Şeyh Şamil, 5 Nisan, Yunus Emre, Alipınar, Körhat ve Fatih mahallelerinin çoğuna doğalgaz gitmemiş olmasından dolayı ısınma olarak kömür sobası veya elektrikli soba kullanıldığına vurgu yapan Zeren, "DEDAŞ'ın uyguladığı zamlar ve mevcuttaki Türkiye'deki ekonomik istikrarsızlığın getirmiş olduğu fakirlik bu mahallelerde hat boyundadır. Kömürün verilmemesiyle birlikte mağduriyetleri katlanmış oluyor. Hal böyleyken ilgili kurumların birileri kömür satarken diğer insanları mahkûm etmeleri veya kısıtlamaları kabul edilemez. Şayet birileri kömürü satıyorsa devletin de görevi o kimseleri deşifre ederek gerekli görülen cezayı uygulaması ve diğer insanlar üzerinde uygulanan töhmeti kaldırmasıdır." ifadelerini kullandı.

Zeren, "Basından öğrendiğimiz kadarıyla kaymakamlığın 3 bin eve kömür yaptığı belirtilmiş. Nitekim adı geçen mahallelerde doğalgazsız ve ısınma ihtiyaçlarını kömürle karşılayan yaklaşık 15-20 bin hane var. Yaklaşık olarak taşrada da 15 bin ev olduğu düşünüldüğünde 3 bin haneye kömür yardımının yapılması komik bir rakamdır." şeklinde konuştu.

"Bağlar'ın ayrı tutulması veya cezai müeyyide uygulanması düşündürücü"

Kömür yardımının yapılmadığı mahallelerde satılması yasak olan kömürlerin satın alındığına dikkat çeken Zeren, "Yardım yapılmayan merkez mahallelerimizin bir kısmında üzerinde 'Satılamaz' yazılan kömürler çok rahat bir şekilde mahalle sakinlerine 18-20 TL'ye satılabiliyor. Bu insanlara kömürü sosyal yardımlaşma veya kaymakamlığın dağıtması lazım." diye belirtti.

Yerel yöneticilerin koordinasyon içerisinde yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırması gerektiğini söyleyen Zeren, "İlde vali, ilçede kaymakam ve mahallede seçilmiş bir muhtar vardır. Sosyal yardımlaşmada da çocuk parası alan veya mağdur olanların listeleri var ama hiçbir kimse bu kömürden istifade edememiş ve muhtarlar üzerinden halka inilmemiş. Eğer bir yardım yapılacaksa bunların üzerinde verilmesi lazım. Diyarbakır'a bağlı diğer ilçelerimizde merkez mahallelerin de birçok eve kömür yardımı dağıtılmış. Bağlar ilçesi bu konuda ayrı tutulması veya cezai müeyyide uygulanması bizleri düşündürüyor." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler