HÜDA PAR'dan eylemleri engellenen Doğu Türkistanlılara ziyaret

HÜDA PAR'dan eylemleri engellenen Doğu Türkistanlılara ziyaret

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Bozdaş ve beraberindeki heyet Çin'in Ankara Büyükelçiliği önündeki eylemlerine son verilen Doğu Türkistanlı ailelere destek ziyaretinde bulundu.

Komünist Çin rejiminin kamplarındaki ailelerinden yıllardan beri haber alamayan Doğu Türkistanlı aileler önce Çin'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde nöbet eylemi başlatmıştı. Ardından ailelere seslerini duyurmak amacıyla Çin'in Ankara Büyükelçiliği önünde de nöbet eylemi başlatıldı ancak polisin engeli sonrası eyleme ara verildi.

Yıllardır yaşadıkları mağduriyetleri sürekli olarak gündeme getiren Doğu Türkistanlı Müslümanlar, Çin'in toplama kamplarında tutulan ailelerini, akrabalarının serbest bırakılmasını istiyor.

Uygur Müslümanlarının yaşadıkları sıkıntıları sürekli olarak dile getiren ve her fırsatta yanlarında bulunup manevi destek veren HÜDA PAR'dan bir heyet, Doğu Türkistanlılara destek ziyaretinde bulundu.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Bozdaş, HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ve Sincan İlçe Başkanı Yılmaz Akgül'den oluşan heyet, mağdur Müslüman Uygur aileler tarafından karşılandı.

"Sonuç alana kadar eylemimize devam etmek istiyoruz"

Yaşadıkları hukuksuzlukları ve yapmak istediklerini HÜDA PAR heyetine anlatan Doğu Türkistanlı aileler, "Uygur toplama kamplarındaki ailelerimizden haber alamıyoruz. Onların can güvenliğinden şüphe etmekteyiz. Çin Büyükelçiliği'nin açıklamasından sonra emniyet bizleri kiraladığımız eve aldı. Eylem yapmamız engelleniyor. Amacımıza ulaşana kadar eylemimize Büyükelçilik önünde devam etmek istiyoruz. Biz devlete karşı bir eylem içinde değiliz. Akrabalarımızın zalim Çin yönetimi elinden kurtarmak istiyoruz. Bizlere vatandaşlık verildi ancak Çin ile yapılan anlaşmaya göre bizi suçlu ilan ederse bu vatandaşlığın hiçbir önemi kalmıyor. Biz sizlerin hem din kardeşiniz hem de aynı milletteniz." diye konuştu.

"Kardeşlerimizden destek beklerken müdahale ile karşılaşmamız çok üzücü"

"Destek olmuyorsunuz hiç değilse engel olmayın!" diyerek yetkililere seslenen aileler, "Çin istihbaratı bazı Uygur Müslümanları muhbirleştirmek için temas kurarak ya aileleriyle tehdit etmekte ya da para teklif etmekteler. Mücadelemizi parçalamak için her türlü yolu denemekteler. Türkiye devletinden yardım istiyoruz. Bize sahip çıkmalarını bekliyoruz. Yoksa bizi adım adım yok edecekler. Polisin bize müdahalesi ve söyledikleri bizi çok üzdü. Biz kardeşlerimizden destek beklerken böyle bir muamele ile karşılaşınca bir kez daha yıkıldık. Siz bizi kendi yerinize koyun. Ailenizden hiçbir şekilde haber alamıyorsunuz. Hayatta bile olduklarını bilmiyorsunuz. Kim yerinde oturur. Biz kararlıyız. Sonuç alana kadar eylemimize devam etmek istiyoruz. Madem destek vermiyorsunuz hiç değilse engel olmayın." ifadelerini kullandılar.

Doğu Türkistanlı Müslümanların sıkıntıları ve taleplerini dinleyen HÜDA PAR heyeti, Uygur Müslümanlarının yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.