HÜDA PAR'dan Gazze için sorumlulukların yerine getirilmesi çağrısı

HÜDA PAR'dan Gazze için sorumlulukların yerine getirilmesi çağrısı

HÜDA PAR Bağcılar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasında, Gazze'de devam eden zulmün son bulması, yardımların ulaşması adına Refah Sınır Kapısının açılması için uluslararası kuruluşların Mısır'a baskı kurması gerektiğini belirtildi.

HÜDA PAR Bağcılar İlçe Başkanlığı, Filistin'e destek amacıyla Bağcılar Meydanı'nda düzenlediği basın açıklamasına ellerinde Filistin ve parti bayrakları taşıyan her yaştan kadın-erkek çok sayıda kişi katılım sağladı.

Nasrullah Altun'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan HÜDA PAR Bağcılar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Ortaç, "100 yıldır israil terör devletinin, insanlıktan nasibini almamış siyonist Yahudilerin Filistin halkına kan kusturuyor. Kardeşlerimiz buna karşı 7 Ekim'de bir harekât başlattılar. Harekâtı da kaza namazı olmayan inançlı gençlerle başlattılar. Bu gençler bize direnişin, İslami cihadın, cihat ahlakının, savaş ahlakının, yiğitliğin nasıl olduğunu gösterdiler. Bu hususta bize güzel dersler verdiler. O yüzden Aksa Tufanı üzerinde özellikle duracağız ve onları yalnız bırakmayacağız. Meydanlarda olacağız. Elimizden ne geliyorsa esirgemeyeceğiz." dedi.

"Her daim sabır ve sebatla direniş ve mücadele safında yer almak zorundayız"

Grup adına basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Bağcılar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Diyar Güngördü, "Gazzeli, Filistinli kardeşlerimizle dayanışma ve siyonist vahşeti soykırımı telin için yine bir aradayız. Tarihin her döneminde azgınlık sapkınlık ve zulümde ileri gitmiş kişiler, topluluklar olmuştur. Ancak bu zalimlerin zulmü devamlı olmamış, zalimler bu dünyada da yaptıklarına karşılık hak ettikleri cezayı almışlardır. Yeter ki zulme karşı direnenler zorluklar karşısında yılgınlığa, umutsuzluğa düşmeden sabr-u sebat göstersinler. Aksa ve Kudüs davasını omuzlayan Gazzeli, Filistinli kardeşlerimiz, tarihte eşine az rastlanır bir sabır ve kahramanlıkla siyonist zulme ve barbarlığa karşı direniş ve mücadelelerini sürdürmektedirler. Beşinci ayını doldurmak üzere olan bu kutlu direnişin devamı ve başarısı elbette ki sadece Filistinli kardeşlerimizin sorumluluğunda değildir. Aksa ve Kudüs davası tüm Müslümanların davasıdır. Dünyanın gözü önünde pervasızca icra edilen soykırım ve katliama karşı durmak İslami bir vecibe olduğu kadar vicdan sahibi her insan için de insani, ahlaki bir sorumluluktur. Bu sorumluluk bilinciyle siyonist vahşetin sonlandırılması, mazlum Gazze ve Filistin halkının desteklenmesi için tüm imkanlarımızı seferber etmek, her daim sabır ve sebatla direniş ve mücadele safında yer almak zorundayız." diye konuştu.

"Uluslararası kuruluşlar Refah Sınır Kapısının açılması için Mısır'a baskı yapmalıdır"

Güngördü, "Zaman, yekvücut halinde siyonistlere ve destekçileri olan küresel istikbara karşı durma, habis işgal çetesini mübarek topraklardan söküp atma zamanıdır. Bu aşamada ümmetin göstereceği zaaf, Müslümanların zilletinin devamıyla siyonist işgalin daha da kökleşmesiyle telafisi zor neticelere sebebiyet verecektir. Bu nedenle her Müslüman fert, her İslami yapı ve topluluk, her İslam ülkesi ümmet bilinciyle mücadeleyi öncelemelidir. Aksa ve Kudüs davasının cephe hattı olan Gazze ve Filistin, gündemimizde ilk sırada yer almalıdır. Yerel seçimle ilgili ve siyasi, gündelik konularla ilgili diğer gündemler Gazze, Filistin Kudüs duyarlılığımızı gölgelememelidir. Küresel çapta devam eden boykotlar ısrarla planlı şekilde sürdürülmeli, dünyanın her tarafında siyonist çıkar ve unsurlar hedef alınmalıdır. Her gün onlarca çocuğun, sivilin açlıktan şehit olduğu, insani yardıma ulaşmak için toplananların topluca katledildiği, gıda ve su yardımının bile engellendiği Gazze'ye temel ihtiyaç malzemelerinin ulaştırılması en öncelikli mesele haline gelmiştir. Karadan, denizden, havadan tüm imkanlar kullanılarak Gazze'deki muhasaraya son verilmelidir. Bunun için ulusal, uluslararası organizasyon ve faaliyetler arttırılmalı ve gündem oluşturulmalıdır. Refah sınır kapısının açılması için de Mısır'a baskı yapılmalıdır." şeklinde konuştu.

"Gazze'nin imarı, tutukluların serbest bırakılması ve halkın evlerine güvenle dönmesi için etkili girişimlerde bulunulmalı"

Yetersiz ve eksik de olsa 11 Kasım 2023'te Riyad'da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Ortak Zirvesinde alınan kararların uygulanması ve takibi için gerekli mekanizmalar oluşturularak somut adımlar atılması gerektiğini hatırlatan Güngördü, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Bu amaçla periyodik toplantı ve çalıştaylar düzenlenerek ortak çalışmalar çeşitlendirilerek somutlaştırılmalıdır. Uluslararası Adalet Divanının 26 Ocak'ta aldığı ihtiyati tedbir kararları siyonist çete tarafından dikkate bile alınmamıştır. Karardan sonra katliam devam etmiş, insani yardımın temini yerine zorbaca engellemelerle Gazzeliler açlığa ve kıtlığa mahkûm edilmiştir. Uluslararası hukuku ve mahkeme kararını hiçe sayan siyonistlere karşı diplomasi ve küresel kamuoyu harekete geçirilmelidir. Yapılacak ateşkes görüşmelerinde Hamas'ın taleplerinin dikkate alınarak koşulsuz ateşkes, ambargonun kaldırılması, Gazze'nin imarı, hukuksuz şekilde hapsedilen tutukluların salıverilmesi ve Gazellilerin güvenli şekilde evlerine dönüşünün sağlanması için her platformda etkili girişimlerde bulunularak çaba sarf edilmelidir. Tarih; inanç, azim ve sabırla birlik halinde mücadele edip direnenlerin zafer örnekleriyle doludur. Yüce Rabbimiz de inanç ve sabırla kendi yolunda direnenlere zafer vadetmektedir." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.