HÜDA PAR'dan "Gençlik Haftası" etkinlikleri

HÜDA PAR'dan "Gençlik Haftası" etkinlikleri

​"Gençlik Haftası" nedeniyle HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanlığı tarafından Türkiye geneli bir dizi etkinlik düzenleneceği açıklandı.

HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanlığı tarafından 24-31 Ekim tarihleri arasında "Gençlik Haftası" kapsamında yapılacak etkinliklerle ilgili olarak HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Hüseyin İmir ile HÜDA PAR Gençlik Kolları Genel Başkanı Hamdullah Er açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Hüseyin İmir, "Bir milletin sahip olduğu en büyük zenginlik gençliktir. Bir toplumun geleceğe dair en büyük yatırımı da gençliğe dair yürüttüğü çalışmalardır. HÜDA PAR olarak gençleri önemsiyor ve bu kapsamda onlara yönelik politikalar geliştiriyoruz." dedi.

"HÜDA PAR olarak, 'Gençlik Kuşaklara Sığmaz' diyoruz"

Gençlerin toplum için büyük bir değer olduğunu ifade eden İmir, "Gençlik Kollarımız tarafından düzenlenecek olan 'Gençlik Haftası Etkinlikleri' ile memleketimizin değerli gençlerine, topluma ve insanlığa karşı sorumluluk bilinci kazandıracak, sosyalleşebilecekleri, akranları ile bir araya gelebilecekleri, güçlü dostluk bağları kurabilecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri ideal ortamlar sunacaktır. Hedefimiz ise Rıza-i İlahiyi kendisine düstur edinen, üreten, toplumu kalkındıran, proje ve çalışmaları ile herkese örnek olan bir gençlik yetiştirmektir. HÜDA PAR olarak, 'Gençlik Kuşaklara Sığmaz' diyor ve gençliğin belirli kalıplara, kuşaklara sıkıştırılmasını, ezber ifadelerle, harflerle tanımlanmasını doğru bulmadığımızı belirtiyoruz. Her genç, diğer yaş grupları bir yana kendi yaş grubundakilerle bile farklı yeteneklere, kişilik özelliklerine, hayat standartlarına ve düşüncelere sahip olabilir. Biz gençliği bir toplumun en değerli sermayesi, toplumsal sorunlara karşı duyarlılığı ve sorunlara yönelik ürettiği çözümlerle toplumun geleceğini şekillendiren en önemli aktör olarak görüyoruz." şeklinde belirtti.

"Geleceğimiz olarak gördüğümüz gençlere doğru bir bilinç kazandırmalı"

Gençliğe materyalist bir bakış açısıyla yaklaşmadıklarını dile getiren İmir, devamında şunlar söyledi:

Gençliğe materyalist bir bakış açısıyla yaklaşmıyor, onların mutluluğunu, huzurunu, refahını istiyoruz ve bunun için gayret gösteriyoruz. Bunu yaparken gençliğin şu anda yaşadığı buhranın sebebini de dikkatli bir şekilde irdelemeye çalışıyoruz. Bize göre sadece bu dünya için hedeflenen bir mutluluk, gençliği gerçek anlamda ruhsal bir tatmin düzeyine ulaştıramayacaktır. Madde mana ile anlam kazanır düşüncesiyle maneviyatı önceleyen ve bununla birlikte gençlerin sosyal refah düzeyini artırmayı hedefleyen bir anlayışla hareket ediyoruz. Geleceğimiz olarak gördüğümüz gençlere doğru bir istikamet üzere hayatlarını sürdürebilecek bir bilinç kazandırmalı ve yarınlarımıza emin adımlarla yürümeliyiz. Nitekim bunun hakkıyla yapılabilmesi için yalnızca tek bir siyasi parti veya kuruluşun değil, dünya görüşü noktasında farklılıkları olmasına rağmen aynı amaç etrafında birleşen birçok topluluğun ortak emeğine ihtiyaç vardır.

"Gençlik Haftası etkinliklerimize memleketimizin bütün gençlerini davet ediyoruz"

HÜDA PAR Gençlik Kolları Genel Başkanı Hamdullah Er, Hür Gençlik olarak gayelerinin, gençlerin hem dünya hem de ahiret saadeti için çabalamak olduğunu söyledi.

Er, "Gençlere yönelik düzenleyeceğimiz etkinliklerle hem maddi hem de manevi bir huzur ortamı oluşturup bunu hayatlarının bütününe yaymayı sağlayacak bir bilinç kazandırmaktır. Etkinliklerimizin kapsamı oldukça geniş olup, bütün İl Gençlik Kolları teşkilatlarımız imkânları ölçüsünde bu etkinlikleri gerçekleştirme hususunda azami gayret gösterecektir. Bu etkinlikler içerisinde gençlik konulu paneller, gençlik buluşmaları, yurt içi ve yurt dışı merkezli gençlik vakıf-parti temsilcileri ile buluşma, sportif turnuvalar, doğa etkinlikleri, şiir, makale, TV-Radyo programları, resim yarışmaları, ziyaret programları ve münazara programları olacaktır." dedi.

Etkinliklerinin 24-31 Ekim tarihleri arasında olacağını hatırlatan Er, "Genel Başkanımızın katılımları ile 24 Ekim Pazar günü Diyarbakır'da açık alan etkinliği ile başlayacaktır. Programımızın finalini de 31 Ekim Pazar günü yine Genel Başkanımızın katılımıyla İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Oldukça keyifli ve verimli geçeceğine inandığımız Gençlik Haftası etkinliklerimize memleketimizin bütün gençlerini davet ediyor, onları aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyoruz. Rabbim, gençlerimizi, dünya ve ahiret saadetlerini hedef alan şer odakların şerrinden ve desiselerinden muhafaza etsin diyoruz ve düzenleyeceğimiz programlarımızın memleketimiz ve hassaten geleceğimiz olan gençlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.


HÜDA PAR'dan "Gençlik Haftası" etkinlikleri

HÜDA PAR'dan "Gençlik Haftası" etkinlikleri

HÜDA PAR'dan "Gençlik Haftası" etkinlikleri

HÜDA PAR'dan "Gençlik Haftası" etkinlikleri

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.