HÜDA PAR’dan Kozluk esnafının sorununa ilişkin açıklama

HÜDA PAR’dan Kozluk esnafının sorununa ilişkin açıklama

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, kepenk kapatmayla karşı karşıya olan Kozluk ilçe esnafının yaşadığı sorun ve sıkıntısına ilişkin basın açıklaması yaptı.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, Kozluk (Hazo) ilçesindeki esnafın yaşadıkları sorun ve sıkıntılara ilişkin basın açıklaması yaptı. HÜDA PAR İl Başkanlık binasında yapılan açıklamada; İl Başkanı Davut Şahin, HÜDA PAR Kozluk İlçe Başkanı Yusuf Işık ile ilçe teşkilatı ve Kozluk'tan gelen esnaf temsilcileri hazır bulundu.

HÜDA PAR İl Başkanlığına gelerek yaşadıkları sorun ve sıkıntılarını anlatan HÜDA PAR Kozluk İlçe teşkilatı ile Kozluk esnafı, çarşı merkezinden kurumların taşınmaya çalışıldığını belirterek, yaklaşık 250 esnafın kepenk kapatma endişesi içerisinde olduklarını söylediler.

Daha önce çarşı merkezindeki Devlet Hastanesinin ilçenin dışına taşınmasıyla işlerinde azalma yaşandığını söyleyen esnaf, diğer kurumlarında taşınmasıyla iş yapamaz hale geleceklerini belirtti.

Neredeyse işleri durma noktasına geldiğini vurgulayan esnaf, yaşadıkları sorun ve sıkıntılarının çözümü için HÜDA PAR’ı ziyaret ederek, soruna yönelik çözüm önerilerini aktaran bir rapor sundu. Esnaf, yukarı Kozluk’ta İlçe Tarım Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bırakılıp, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin getirilmesiyle esnafın işlerinde hareketliliğin tekrar yaşanabileceğini kaydetti.

Kozluk esnafının sorun ve sıkıntılarının çözümü noktasında ellerinden gelen tüm çabayı harcayacaklarını söyleyen HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, “Bir müddet önce Kozluk ilçe teşkilatımız bize, Yukarı Kozluk’taki kurumların aşağı Üçyol’a taşınmasıyla ilgili ve özellikle yukarı Kozluk’ta kalan esnafın bazı mağduriyetler yaşadığını bildirdiler. Kendimizde gidip orada iş yapan esnafı ziyaret ettik ve sıkıntılarını bire bir kendilerinden dinledik. Bu sıkıntıların doğru olduğunu kendimizde müşahede ettik. Bu bağlamda teşkilatımızdan gerek aşağı, gerekse yukarı Kozluk’un bir bütün olarak önce bir sorunlarının tespitinin yapılması ve buna dönük çözüm önerilerinin neler olduğunu bir rapor halinde bize sunmalarını istedik.” dedi.

Kozluk’un sorun ve sıkıntılarıyla ilgili kapsamlı bir rapor hazırlandığını vurgulayan Şahin, “Raporu değerlendirdik, incelediğimizde gerçekten kayda değer bir çalışma yapıldığını gördük. Kozluk’un sorun ve sıkıntılarına yönelik teşkilatımızın hazırladığı raporu Vali beyle de inşallah bire bir konuşmaya çalışacağız. Kozluk güzel bir ilçemiz, gayet verimli ve Kozluk halkımızda bütün hizmetlere layık bir halktır. Şehrin gelişmesiyle ağırlıklı olarak ovaya taşınması haliyle kamu kurumlarının ve büyük esnafında aşağıya taşınmasını bir nevi zaruri kılıyor. Ancak bu yapılırken, yukarıda kalan esnaf ve insanlar birçok konuda mağdur duruma düşüyorlar.” diye konuştu.

Tüm yatırımını çarşı merkezine yapan esnafın, kamu kurumların aşağıya taşınmasıyla birlikte iş yapamaz hale geldiğine işaret eden Şahin, “Yukarı Kozluk’ta kalan esnafımızın daha fazla mağdur olmaması için devlet yetkililerin buna bir denge getirmesi gibi bir talebimiz var. Bazı kamu kurumlarının ve özelliklede TOKİ gibi bir yapılanmanın yukarıda yapılması, oradaki gerek ticari gerekse de sosyal yapıyı muhafaza edecektir. Böylelikle yukarıda kalan insanlarımızın mağduriyeti de minimize edilmiş olacaktır. Kendimizde görüştüğümüz esnafın talebi bu doğrultudadır. Teşkilatımızın önerdiği tespitler ve çözüm önerileriyle şayet talep edilen hususlar yerine getirilirse yukarı Kozluk’ta iskan edilen halkta sevinecek ve mağduriyetten kurtulmuş olacaklardır. Bu çalışmalarımız il bazındaki yetkililerle de genel merkez düzeyinde de bazı girişimlerimiz olacaktır. Bir bütün olarak Kozluk halkının sesini gerekli mercilere taşımaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

“Kurumların taşınmasıyla esnaf travma yaşayacaktır”

HÜDA PAR Kozluk İlçe Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kozluk esnafından Mustafa Tufan, “Kozluk ilçe olduğundan beri bütün kurumlar yukarıdaydı. Bu kurumların 3-5 ay içerisinde tamamıyla yukarı Kozluk’tan alınıp farklı bir yere taşınması, yukarı Kozluk’ta hem sosyal, hem de ekonomik olarak ciddi bir travmaya sebebiyet verecektir. Bu bağlamda 250 esnafımız şu an yukarıda iş yapıyor, ailesinin geçimini sağlıyor. Sosyal ve ekonomik olarak bir durum söz konusu ve kurumların gitmesiyle beraber oluşacak bir boşluk esnafı ciddi manada mağdur edecektir. Bu sorunlarımızı il başkanlığımız nezdinde dile getirmek istedik, sesimizi yetkili mercilere duyurmak istedik.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.