HÜDA PAR’dan Kurban Bayramı mesajı

HÜDA PAR’dan Kurban Bayramı mesajı

İslam ülkelerinde yaşanan acılara, katliamlara ve mülteci duruma düşmelerine rağmen bayramın manevi hazzının hissedildiğini belirten HÜDA PAR, Kurban Bayramı vesilesiyle tüm Müslümanların bayramını tebrik etti.

Kurban Bayramı’nın İslam âleminin kurtuluşu ve vahdetine vesile olması temennisinde bulunan HÜDA PAR Genel Merkezi, bu anlamda tüm İslam âleminin bayramını tebrik etti.

Mesajda, “İslam ümmeti olarak bir Kurban Bayramı’na daha vasıl olmanın sürurunu yaşıyoruz. İslam ülkelerinde yaşanan acılara, katliamlara, açlıklara, milyonların yerlerinden yurtlarından uzaklarda mülteci durumuna düşmesine ve yaşadığımız acı firaklara rağmen Allah’ın (celle celaluhu) ikram ve ihsanlarından olan bayramların verdiği sosyal, içtimai ve manevi hazzı iliklerimize kadar hissediyoruz. Bu vesile ile bütün İslam ümmetinin mübarek bayramını tebrik ediyor, bayram vesilesi ile hissedilen sevinç ve mutluluğun daimi olmasını Kerim olan Rabbimizden diliyoruz.” denildi.

“Kurban Bayramı dayanışma hareketi ve vahdet provasıdır”

Kurban Bayramı’nın bir dayanışma hareketi ve vahdet provası olduğu belirtilen açıklamada, “Kurban Bayramı, kesilen kurbanlar boyutu ile en değerlilerimiz olan İsmaillerimizi Allah'a (celle celaluhu) adamanın provasını gerçekleştirmek, fakir ve muhtaçların yokluklarını bir günlük de olsa hissetmek ve sevinmelerine vesile olmak yönüyle bütün Müslümanları eş zamanlı olarak harekete geçiren bir dayanışma hareketidir.  Yine bu bayram, hac ibadeti boyutuyla da; dünyanın her tarafından dili, rengi, mezhebi, ırkı ve etnik aidiyeti ne olursa olsun milyonlarca Müslümanı bütün farklılıkların ötesine taşıyarak Allah'ın (celle celaluhu) evinin etrafında cem’ etmesi itibarıyla bir vahdet provasıdır.” ifadelerine yer verildi.

Bayram’ın İslam ümmetinin kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulunulan açıklamada, “Bu konjonktürde ümmetsel bütünlüğün fiili bir provası olan Kurban Bayramı’nı idrak ediyor olmamız çok anlamlıdır. Bu vesile ile idrak ettiğimiz mübarek Kurban bayramının Afganistan’dan Keşmir’e, Suriye’den Arakan’a, Yemen’den Libya’ya, Filistin’den Sudan’a kadar İslam düşmanlarının dayattığı savaş ve kaos nedeniyle acıyı iliklerine kadar hisseden İslam ümmetinin kurtuluşuna, birlikteliğe, kardeşliğe vesile olmasını Kadir olan Rabbimizden temenni ediyoruz.” şeklinde ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.