HÜDA PAR'dan Mersin'deki saldırıya tepki: Hiçbir saldırı bizi yolumuzdan döndüremeyecek

HÜDA PAR'dan Mersin'deki saldırıya tepki: Hiçbir saldırı bizi yolumuzdan döndüremeyecek

HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığı, bugün partilerinin seçim standına yapılan silahlı saldırıyı, düzenlediği basın açıklamasıyla kınayarak saldırıların Mansur Yavaş'ın HÜDA PAR'ı hedef göstererek "Kökünü kazıyacağız" sözlerinin ardından geldiğine dikkat çekti.

Bugün saat 15.00 sıralarında, Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde seçim çalışması yürüten HÜDA PAR İl Gençlik Kolları'nın seçim standına kimliği belirsiz saldırganlar tarafından silahlı ve sopalı saldırı gerçekleştirildi.

Silahların kullanıldığı saldırıda ateşli silahlardan dolayı herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığı ancak fiziki saldırılar sonucu 3 üyenin yaralandığı öğrenildi.

HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığı, saldırının gerçekleştiği Çilek Mahallesi Bekirde yolundaki stand önünde bir basın açıklaması düzenleyerek, fiili saldırıların, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın HÜDA PAR'ı hedef göstererek "Kökünü kazıyacağız" söyleminin ardından geldiğine dikkat çekti.

AK Parti listelerinden HÜDA PAR Mersin Milletvekili Adayı Faruk Dinç'in seçim standına yapılan saldırı için 17.30'da bir basın açıklaması düzenlendi.

Açıklama öncesinde Mersin Milletvekili Adayı Faruk Dinç'in kısa bir konuşma yaptığı basın açıklamasını HÜDA PAR Akdeniz Koordinatörü Salih Demir okudu.

"Savaşa değil, seçime gidiyoruz"

Demir, açıklamasında, "2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararını açıkladığımız andan itibaren Millet İttifakı bileşenlerinden CHP ve İYİ Parti ile beraber HDP/PKK partimize karşı yoğun bir kara propaganda ile saldırıya başladı.

Partimiz aleyhine itibarsızlaştırma-düşmanlaştırma-imha politikası yürüten CHP, İYİ Parti ve HDP/PKK, şeytanın aklına gelmeyecek yol ve yöntemlerle partimiz aleyhinde propaganda yapmaktan çekinmemektedir.

Yapılan kirli algılara karşı 'Savaşa değil, seçime gidiyoruz' söylemimizi ısrarla tekrar etmemize rağmen bir seçim için memleketi ateşe vermekten çekinmeyen CHP, İYİ Parti ve HDP/PKK gün geçtikçe saldırı dozunu arttırmıştır." dedi.

"Millet İttifakı'nın ele başı iki parti ve yan ayağı olan Kandil'in kuklaları bir kez daha yenilecektir"

Partilerine karşı yeni bir 6-8 Ekim barbarlığıyla saldırıların gerçekleştirilmesinin hedeflendiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"En son Mansur Yavaş'ın partimiz ismini belirterek 'kökünü kazıyacağız' ifadesi ile direk saldırılar başlamıştır. Önce stantlarımıza, afiş ve reklam panolarımıza yönelik olarak gerçekleşen saldırılar şu an sahada çalışan arkadaşlarımıza karşı fiili saldırı aşamasına geçmiş bulunmaktadır.

Partimize karşı yeni bir 6-8 Ekim holiganlığı ve barbarlığıyla saldırı gerçekleştirmeyi amaçlanmaktadır. Bu saldırıların talimatı Kandil'den verilmekte, Edirne Cezaevi'nden kurgusu hazırlanmakta, CHP ve İYİ Parti merkezlerinden hedef noktalar belirlenmekte, HDP merkezinden saldırılar uygulamaya konulmaktadır.

Seçimi kaybedeceğini gören Millet İttifakı'nın ele başı iki parti ve yan ayağı olan Kandil'in kuklaları bir kez daha yenilecektir."

"14 Mayıs akşamını saldırgan faşistlerin ittifakını sandığa gömmüş olarak Allah'a şükrederek kutlayacağız"

Sözlü ve fiili tüm engelleme çabalarına rağmen HÜDA PAR'ın Meclis'te yer alacağına vurgu yapan Demir, açıklamanın sonunda şöyle konuştu:

"Bu ülkeye barış be huzurun teminatı olarak HÜDA PAR Meclis'te yer alacaktır. Hiçbir saldırıları bizi yolumuzdan döndüremedi, bugün de döndüremeyecektir.

14 Mayıs akşamını bu ülke saldırgan faşistlerin ittifakını sandığa gömmüş olarak Allah'a şükrederek kutlayacağız.

Çocuklarımızı bu faşist zihniyetin iktidarına bırakmamak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.

Kahrolsun faşizm! Yaşasın hürriyeti ayakta tutan Hür Kadrolar!.." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.