HÜDA PAR'dan Midyat'ta bayramlaşma programı

HÜDA PAR'dan Midyat'ta bayramlaşma programı

HÜDA PAR Midyat ilçe teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenledi.

HÜDA PAR Midyat ilçe teşkilatının Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programı vatandaşların ilgisiyle gerçekleşti.

İlçe teşkilatı binasında yapılan programa çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, parti üye ve gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, "Öncelikle bu bayramın memleketimize, ülkemize ve İslam alemine hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan  diliyorum. Bayramlar birlik ve beraberliğin sembolize edildiği günlerdir. Bu önemli günlere sahip çıkmak lazım. Bizler HÜDA PAR olarak, parti, mezhep, meşrep gözetmeksizin her kesimin doğrularına sahip çıkmak, yanlışlarına da karşı çıkmak durumunda olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Maalesef buruk bir bayram yaşıyoruz. Dünyanın birçok yerinde, gerek Arakan ve Filistin'de, gerek Mısır, Irak ve Suriye'de oluk oluk Müslüman kanı akıtılmaktadır ve biz bunun acısını yaşamaktayız. Zalimler ve müstekbirler bizlere çizdikleri yapay harita ve sınırlarla İslam ümmetini birbirinden ayırmaya çalışmaktadırlar. Oysaki bizler ümmet olarak dünyanın neresinde olursa olsun 'lailaheillallah' davasını haykıran bir Müslüman varsa orası bizim için cihada layık bir vatandır düşüncesi ve şiarıyla hareket ediyoruz. Bu vesileyle tüm Müslümanların tekrar bayramını tebrik ediyor, birlik ve beraberliğine vesile olmasını ve bu duyguyla şuurlanmalarına vesile olmasını yüce Allah'tan temenni ediyoruz." dedi.

Eğitimci Fehmi Kaplan, Ramazan'da yapılan ibadetlerin sonradan da devam etmesi gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi: "Bir Ramazan ayını hayırlısıyla geride bıraktık. Allah tutuğumuz oruçları, okuduğumuz Kur'an'ı ve kıldığımız namazları kabul etsin. Ramazan ayında yaptığımız ibadetlerin günahlarımıza kefaret olması için Allah'a niyazda bulunduk. Ramazan ayının bitmesiyle beraber inşallah yine tıpkı Ramazan ayında olduğumuz gibi ibadetlerimizi sürdürmeye gayret edeceğiz. Bizler şuna inanıyoruz ki Müslüman olarak ibadetlerimizin devamı, sürekliliği esastır. Her ne kadar Ramazan ayında ibadetler maksimum seviyeye ulaşıyor olsa bile elimizden geldiği kadar Ramazan dışında da devam etmeye gayret edeceğiz. Ramazan Müslümanlar için kurtuluş ayı olması gerekirken, maalesef ümmet coğrafyasında yine hüzünlü günler yaşanıyor. Ramazan ayı boyunca yine Müslümanların kanı akıtıldı. Değişik coğrafi bölgelerde yüzlerce, binlerce Müslüman katledildi. Ama biz şuna inanıyoruz ki toprağa düşen her Müslüman kanı inşallah bir gün gelecek ümmetin dirilişine sebep olacaktır."

Bayramlaşmaya katılan Faruk adlı genç de "Tüm İslam âleminin bayramı mübarek olsun. Bayramların en güzel yanı ve avantajı kırgınlık ve küskünlüklerin bitmesidir. Allah'tan bu bayramın herkese barış ve güven getirmesini diliyorum. Herkese hayırlı bayramlar." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Midyat Gençlik Kolları Başkanı Enes Çelik ise "Mübarek Ramazan bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik eder, Rabbimden sizlere, aile efradınıza ve tüm İslam âlemine sağlık, selamet ve huzur getirmesini ve Müslümanların vahdetine vesile olmasını niyaz ederim." şeklinde konuştu.

Yapılan ikramların ardından parti binası önünde salavat ve tekbirler eşliğinde yapılan toplu bayramlaşmadan sonra program sona erdi. (Süleyman Tunç - İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.