HÜDA PAR’dan PKK’nin siyasi cinayetlerine sert tepki

HÜDA PAR’dan PKK’nin siyasi cinayetlerine sert tepki

HÜDA PAR Genel Merkezi, PKK’nin AK Partili siyasetçilere yönelik cinayetlerini sert bir dille kınadı.

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yayımlanan yazılı bir açıklama ile PKK’nin son aylarda AK Partili siyasetçilere yönelik başlattığı siyasi cinayetler sert bir dille kınanırken, işlenen cinayetlerin emperyalist küresel güçlerin emellerine hizmet ettiğine dikkat çekildi.

PKK’nin, emperyalist küresel güçlerin ajandalarına uygun olarak Kürt coğrafyasında kaosu tırmandırmaya devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, örgütün bu doğrultuda hız verdiği siyasi cinayetlerle baskı ve sindirme ortamı oluşturmaya çalıştığı ifade edildi.

“Bu korkakça saldırıları lanetliyoruz”

Açıklamada devamla; “Silahlı örgüt, Kürt halkının reddettiği çukur ve barikat siyaseti ile adeta intihar etmiş ve kendi mezarını kendisi kazmıştı. Bu son saldırılarla siyasi uzantısını da bu mezara çekmeye çalışmaktadır. Bu kapsamda art arda AK Parti teşkilatlarını hedef almış ve son birkaç hafta içinde Hakkâri ili ile Şemdinli, Özalp ve Dicle ilçelerinde dört AK Partili siyasetçiyi katletmiştir. Siyasi kurum ve kişilikleri hedef alan bu korkakça saldırıları lanetliyor, siyaset kurumunu hedef alan bu saldırıları kabul edilemez buluyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın sonunda, katledilen siyasetçilere Allah’tan rahmet, aileleri ve AK Parti camiasına taziye dileklerinde bulunuldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler