HÜDA PAR'dan taziye yemeği açıklaması

HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal taziyelerde verilen yemekler ile ilgili bazı tavsiyelerde bulundu.

HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal son dönemde artan hayat pahalılığı nedeniyle taziyelerde verilen yemeklerin, taziye sahiplerini maddi olarak zor durumda bıraktığını belirterek tüm halka bazı tavsiyelerde bulundu.

Tekdal yaptığı açıklamada, "Müslüman olmamız ve Peygamber efendimizin (SAV) emirleri gereği, bir mümin kardeşimizin vefat ve benzeri bir musibete uğradığı zaman taziyelerine gitmemiz görevimiz olup, hamd olsun bu görev halkımız tarafından yerine getirilmektedir. Ancak bu taziye vazifelerinin ifası bir teselli ve taziye sahiplerine sabır tavsiyeleri ile birlikte, taziye sahiplerinin verilen taziye yemekleri nedeniyle maddi yönden mağduriyetlerine neden olmak ayrı bir vicdani rahatsızlık oluşturmaktadır. Bu nedenle, hepimiz için mukadder olan ölüm gibi bir musibetin acılarını paylaşmak üzere akraba, dost ve halkımızın taziyesini yapmamız yanında ayrıca bu taziye esnasında verilen yemekler nedeniyle İlçemiz halkının bu yöndeki mağduriyetlerini ortadan kaldırmak üzere bazı düşünce ve tekliflerimiz olup, bu teklif ve düşüncelerimizi başta ilçemizin tüm halkı olmak üzere, köy-mahalle cami İmamları, köy-mahalle muhtarları , kanaat önderleri ve aile reislerine olacaktır. Bu teklif ve düşünceler uygun görülmesi ve uygulanması halinde ümid ki ediyoruz ki taziye yemekleri nedeniyle meydana gelen bu mağduriyetler bir nebze de olsa ortadan kalkacaktır." ifadelerini kullandı.

Tekdal sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı,"1-Taziye sahipleri açısından;

A-) Zaten 3 gün olan taziye süresince, mümkün ise akşam saat 17.00-18.00'de günlük taziye yerleri kapanmalı, bununla taziye yerlerinde verilen akşam yemeği verilmemiş olacak,

B-) Taziye yerlerinde sadece öğle yemeği verilmeli, öğlen verilen bu yemeğin de sadece taziye sahipleri ve uzak yerden gelen akrabalarına mahsus olarak verilmeli, bunun dışında taziyeye gelenlere yönelik herhangi bir yemek verilmemeli.

2-Taziyeye gidenler açısından;

A-) Taziyeye gideceklerin de, taziye sahibinin kendileri ve uzaktan gelen akrabalarına mahsus verdikleri öğle yemeklerinde zor duruma düşmemeleri için, öğle namazı ve öğle yemeği saati olan 12.00 – 14.00 saatleri arasında taziyelere gidilmemesi, taziyelere gidiş sabah saat 08.00-12.00 arası, öğleden sonra 14.00-18.00 saatleri arasında olması.

Bu hususların usul ve kaide olarak uygulanması halinde, kanaatimizce taziye yemekleri nedeniyle halen mevcut maddi yöndeki mağduriyetler tamamen olmasa da büyük oranda önlenmiş olacaktır.

Rabbim tüm niyet ve amellerimizi kendi rızası ve Müslüman halkımızın maddi, manevi faydası için kılsın."

img-20240106-172728.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.