HÜDA PAR'ın Batman adayı Ramanlı, 'Kentsel dönüşüm' projesini açıkladı

HÜDA PAR'ın Batman adayı Ramanlı, 'Kentsel dönüşüm' projesini açıkladı

HÜDA PAR Milletvekili ve Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı, proje lansman programında açıkladığı projelerden 'Kentsel dönüşüm' projesinin ayrıntıları paylaştı.

Ramanlı, projelerini 'Modern Projelerimiz' başlığıyla tek tek açıklamaya başladı.

Sosyal medya hesabından ilk projesi olan kentsel dönüşüm ile ilgili videolu mesaj paylaşan Ramanlı, "Kentsel dönüşüm bütün Türkiye’de öyle veya böyle yapıldı. Ama Batman’da doğru düzgün bir kazma bile vurulmadı. Batman’ın bir yarısı Paris, bir yarısı adeta Meksika. Birbirinden bağımsız sanki iki şehrimiz varmış gibi bir görüntümüz var. Evet bir Diyarbakır Caddemiz var, her gelen yönetim Diyarbakır Caddesine yatırım yapıyor, her yer ışıl ışıl ama bir sonraki sokağı Batman’ın o vizyon çehresine yakışıyor mu? Hayır." diye konuştu.

"Kimi mahalleler Batman'ın kimliğini yansıtmıyor"

Batman'ın demiryolu geçidi sonrasının Batman'ın kimliğini yansıtmadığını belirten Ramanlı, "Batman’ın demiryolunda öte tarafta olan mahalleleri Batman’ın kimliğini yansıtıyor mu? Hayır. Birçok misafirimiz uçakla Batman’a geldiğinde hani uçakla inildiğinde sağ taraftaki camlardan dışarı bakarsınız ya, 'koca bir köy görüyoruz' diyorlar. Koca bir köy. Peki şunu sormak gerek: Batman’ın batı yakasında arsanın metrekaresi çok pahalı iken Batman’ın güney ve doğu tarafında arsanın metrekaresi niye ucuz?" diye sordu.

"Belediye eliyle konutlar inşa edeceğiz"

"Kenar mahallelerden 5 ev satmadan Gültepe ve Tılmerç Mahallelerinde bir ev satın alamıyorsunuz. Bu niye böyle? Metre ise aynı metre." ifadelerini kullanan Ramanlı, şöyle devam etti:

"Batman’sa aynı Batman. Hemşeriyse aynı hemşeri. Belediyeyse aynı belediye. Niçin peki değersiz? Çünkü orada imar problemi var. Oralara kat izni verilmiyor. Deprem var deniliyor. Deprem geldiğinde yüksek katlı binaların olduğu mahalleleri vurmayacak mı? Yerleşim aynı yerleşim zemin aynı zemin. O halde ne yapacağız? Şehrin gelir düzeyini eşitleyebilmek için konut projesine gireceğiz. İmarını düzenleyeceğiz, planlarını yapacağız. Ve bizzat belediye eliyle konutlar inşa edeceğiz."

"Batman'ın her tarafı yaşanabilir olacak"

Sorunların çözüm adresinin kendilerinde olduğunu vurgulayan Ramanlı, "Kenar mahallelerdeki insanlarımız da kendi malından hayır görecek, onun da malı kıymetlenecek. Batman’ın iktisadi, ticari hatta idari bir kısım yönünü o tarafa sevk edeceğiz. Batman’ın her tarafı yaşanabilir olsun istiyoruz. Batman’ın her tarafı nefes alsın, Batman’ın bütün çocukları fırsat eşitliğine sahip olsun istiyoruz. 40-50-60 yıldır aynı binalarda yaşayan insanlarımız var. Şehrimizin tamamını kalkındıracak, imarda adaletsizliği bitirecek kentsel dönüşüm projelerimizle şehrimizde kenar mahalle, dezavantajlı mahalle kavramını bitireceğiz. Bizim onlara da temiz, düzenli ve müreffeh bir ortam hazırlama borcumuz var. İnşallah bu borcu yerine getireceğiz ve bu imkân HÜDA PAR’la olacak." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.