HÜDA PAR'ın ülke genelinde düzenlediği "Gençlik Haftası" etkinliklerinin finali Adana'da yapıldı

"Gençlik Haftası" dolayısıyla Türkiye genelinde 23 Ekim'den bu yana etkinlikler düzenleyen HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanlığı final etkinliğini Adana'da düzenledi.

HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Hüseyin İmir, "Gençlik Haftası" etkinliklerinin startını Bingöl’den verdiklerini belirterek, gösterilen çabadan dolayı İl Gençlik Kolları Başkanlıklarına teşekkür etti.

İmir, “Geniş katılımlı çok güzel çalışmalar ortaya koydular. Bir önceki startı Diyarbakır'da vermiştik. O gün gençlerin programa ilgisi ve bu tür çalışmalara olan özlemlerini gözlerinden okuyunca çalışma azmimiz ve gayretimiz arttı. Bu nedenle gençlik haftası kapsamında yaptığımız çalışmalar her yıl daha da genişleyerek devam edecektir. Hedefimiz her yıl farklı bir ilimizde çalışmalarımıza start vermektir. Önümüzdeki yıl da inşallah gençlik haftası etkinliklerimize Gaziantep'te start verip Bursa'da Final programı yapmayı planlıyoruz.” dedi.

39 ilde etkinlik düzenleme planlaması yaptıklarını söyleyen İmir, “Şu an bu saatlerde birçok il ve ilçede etkinliklerimiz yapılmaktadır. Bazı illerimizde ise önümüzdeki hafta da etkinlikler yapılmaya devam edecektir.” diye konuştu.


“Gençlerimize hem maddi hem de manevi bir huzur ortamı oluşturup bunu hayatlarının bütününe yaymayı hedefliyoruz”

“Gençlik haftası etkinliklerine bir önceki sene başladık. Bu ikinci yılımızdır. Her yıl farklı bir tema ile çalışmalarımızı yürütüyoruz” diyen İmir, Geçen sene #GençlikKuşaklaraSığmaz dedik. Bu sene ise gençlere #UmutSende dedik. Temamızı hedeflerimiz doğrultusunda belirliyoruz. Gençlik kolları genel merkez üyelerimizden oluşan sağlam ve üretken bir teşkilatımız var. Gençliğin içerisinde bulunduğu durumu, karşı karşıya geldiği sorunları göz önünde bulundurarak çözümler üretmeye çalışıyoruz. Gençlere yönelik düzenlediğimiz etkinliklerdeki hedeflerimizden biri de gençlerimize hem maddi hem de manevi bir huzur ortamı oluşturup bunu hayatlarının bütününe yaymayı sağlayacak bir bilinç kazandırmaktır. Topluma ve insanlığa karşı sorumluluk bilinci kazandıracak, sosyalleşebilecekleri, akranları ile bir araya gelebilecekleri, güçlü dostluk bağları kurabilecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri ideal ortamlar sunmaktır.” şeklinde konuştu.

“Toprağa tohumu ektik inşallah çalışmalarımızla bunu sulayarak hedefimize ulaşmaya çalışacağız”

Yapılan çalışmaların gençler tarafından ilgi ile takip edildiğini ifade eden İmir, “Öncelikli hedefimiz bu çalışmanın belli bir program ve takvim içerisinde düzenli bir şekilde yapılmasıydı. Bu ilk adımı geçtik. İkinci hedefimiz gençlerimize sağlıklı ortamlar oluşturmaktı. Bundan da maksadımız gençlerimize bir tarafta eğlenebileceği ortamlar oluşturmak diğer tarafta okuyabileceği, düşünebileceği, topluma karşı sorumluluklarını hatırlayacağı ortamlar oluşturmaktı. Buna da Bismillah dedik ve başladık. Elbette bu bir süreçtir ama bu konuda toprağa tohumu ektik inşallah çalışmalarımızla bunu sulayarak hedefimize ulaşmaya çalışacağız. Ayrıca toplumda iyiliği ve güzel davranışları yayma adına bu çalışmaları yapıyoruz. Çünkü biz şuna inanıyoruz iyiliklerin ve güzelliklerin olduğu ve yayıldığı mekanlarda kötülükler uzaklaşmaktadır. Bizler kendimizi, ailemizi ve toplumumuzu kötülüklerden korumak için bu iyilikleri artırmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Gençlik haftası kapsamında yaptığımız etkinliklerle oluşturmaya çalıştığımız ortamlara kendilerinin de ihtiyacı olduğunu belirten İmir, “Çünkü bu ortamda iyi ve güzellikler dışında bir şey görmüyoruz. Kardeşliği, paylaşımı, sevgi ve muhabbeti görüyoruz. İnsan fıtraten iyiye ve güzele meyillidir. Bu nedenle bu ortamlar bedenimizle beraber ruhumuzun da dinlenmesini sağlıyor.” dedi.

“Kitabın ortasından çıkan bu güneşin aydınlığının tüm gençlerimize ulaşması için çaba sarf etmelisiniz”

Madde ve mana alemini kendisini toplayan bir gençlik ile sağlam adımlar atacaklarını ve yapıcı politikalar inşa edeceklerini ve bu vesileyle gençlere bu çalışmalara sahip çıkılmaları çağrısında bulunan İmir, şunları kaydetti:

“Değerli Gençler, sizlerin dünya ve ahiret saadetiniz için yapılan ve önümüzdeki süreçte çok daha fazla güzelliğe vesile olacak bu çalışmalara sahip çıkın. Kitabın ortasından çıkan bu güneşin aydınlığının tüm gençlerimize ulaşması için çaba sarf etmelisiniz. Bugün bu güneşin aydınlığından istifade eden gençlerin en büyük sorumluluğu bu aydınlığı dört gözle bekleyenlere ulaştırmaktır. Gençlerin maddi ve manevi olarak her iki temelde konjonktüre göre değişen istekleri ve çözüm bekleyen sorunları var. Gençler ve gençlik ile ilgili STK, dernek ve vakıf gibi kurumlar ile çok sıkı diyaloglarımız var. Politika kurullarımız ile istişarelerimizde bu diyalog, istek ve sorunları masaya yatırarak çözüm arayışında bulunuyoruz.”

Gençlere yönelik politikalar ürettiklerini kaydeden İmir, “Bu politikalarımızı şöyle sıralayabilirim: Genç Girişimcilik Projelerinin alanını genişleterek her bir genci yeteneklerine uygun iş sahibi yapmanın önünü açmak, gençlerin helalinden eğlenebileceği, kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını giderebileceği mekanların tesis etmek, düzenli olarak her sene icra ettiğimiz ‘Gençlik Haftası’ teması ile gençlerin yaşadığı sorunları yetkililerinin dikkatini çekmesine sağlanmak, ‘Bağımlı Olma Hür Ol’ çalışmamız kapsamında gençler için çeşitli farkındalık çalışmaları yürütmek, barınma ve burs problemlerin çözümüne dair birtakım adımların atılmasına ön ayak olmak, gençlerin kendilerini geliştirebilecekleri ve yeteneklerine uygun alanlarda uzmanlaşabileceği eğitim programları yapmak.” diye belirtti.

“Kendi milletine hizmet etmek isteyen her bir gencin ilk varacağı yer HÜDA PAR'dır.”

Gençler her şeyden önce HÜDA PAR'a geldiğinde, genç işsizliğin ortadan kalkacağını, mutlu bir geleceğin ilk kilometre taşının buradan başlayarak atacaklarını vurgulayan imir, şu ifadeleri kullandı:

“Onları müthiş bir kardeşlik ortamı ve samimi niyetlerin olduğu bir çatı karşılayacak. Kardeşliğin, dostluğun, iyiliğin ve en önemlisi kendi milletine hizmet etmek isteyen her bir gencin ilk varacağı yer HÜDA PAR'dır. Bunun yanında mevcut düzenin değişmesini isteyen her bir gencin değişim umudunun diri kalabileceği bir yer bulacak karşısında. Umut israf eden değil, umutları yeşerten bir kadro bulacak. Ve bu kadronun bir parçası olmak için de can atacaktır. Yeni arkadaşlıkların kurulduğu bu çatı adil ve hür yarınlarında ilk sermayesini olacaktır.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler