Hükümet bu zulme son vermeli

Hükümet bu zulme son vermeli

İslami kimlikli mahkumlardan Abdullah Zengin’in babası Hamdin Zengin, FETÖ’cü hâkim, savcı, polis ve askerlerin kumpaslarına dikkat çekerek, oğlunun 27 yıldır suçsuz yere zindanda tutulduğunu söyledi.

28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru aileler, adalet bekliyor. Son günlerde gündemden düşmeyen MHP’nin af teklifinin ardından tekrar gündeme gelen İslami kimlikli mahkûmlar, adaletin tecelli edeceği günü beklerken, aileleri ise çocuklarının af kapsamına alınmasını istiyor.

27 yıldır cezaevinde bulunan Abdullah Zengin’in babası Hamdin Zengin, FETÖ’cü hâkim, savcı, polis ve askerlerin kumpaslarına dikkat çekti, hükümetten zulme son vermesini istedi.

Baba Zengin, “Benim oğlum küçük yaşından beri Ceylanpınar’da Şeyh Muhammed Ali’nin imam olduğu camiye gidip geliyordu. Camide ders alıp çocuklara ders veriyordu. O dönemde Ergenekon, JİTEM, PKK, FETÖ gibi yapılar halka baskı yapıyordu ve özellikle bölgemizde dindar halka zulüm ediyordu. Bizde onların zulmünden çok çektik. Dindar halkı bitirmek için işledikleri suçları Müslüman gençlerin üzerine atıyordu. Oğlum tutuklandığında 17 yaşındaydı hiçbir suçu olmamasına rağmen baskı ve işkenceler ile alınan ifadelerle oğlum 27 yıldır cezaevindedir.” dedi.

“Bölge halkına kan kustular”

FETÖ’cülerin 90’lı yıllarda bölge halkına darbe yapmaya çalıştığını dile getiren Zengin,  o dönemde tutuklananların hala cezaevinde olduğunu hatırlattı. Zengin,  “Bu yapılar yıllardır bölge halkına kan kusturdu. Biz 90’lı yıllarda ve 15 Temmuz darbe girişiminde de bu yapılara karşı olduğumuzu söylüyorduk. Ama bizi ne duyan nede işiten oldu. 27 yıldır hapishane kapılarında sürünüp duruyoruz. Ben hakkımı helal etmiyorum. İşlenmeyen suçlardan dolayı yıllardır sürünüyoruz. Mahkûm edenlerin suçları sabitleşmesine rağmen bizim çocuklarımız hala içerde…27 yıldır bayramlarımız bayram değil. Yaşıtlarının çocukları bile evlenirken onlar hala içerde. Tam 54 bayram geçti ve çocuklarımız hala zindanda.” diye konuştu.  

“Bu hukuksuzluğa son verilmeli”

Oğlunun hukuksuz bir şekilde 27 yıldır cezaevinde tutulduğunu ve bunun da zulüm olduğunu dile getiren Baba Zengin, son olarak şunları söyledi:

“90’lı yıllarda JİTEM, PKK, Ergenekon ve FETÖ denilen yapılar, Müslümanları hedef alıyordu. Dindar kesimin çekmediği çile kalmadı. Baskı ve işkenceler ile halkı bastırmaya çalıştılar. 27 yıldır bu yüzden benim oğlum ve daha bir sürü Müslüman hala cezaevinde yatmaktalar. Bu hükümetin uyanması lazım ve bu hukuksuzluğa bir son vermesi lazımdır. Cezayı veren hâkim, polis, asker ve bütün yetkililer FETÖ’cülerdi. Biz yıllarca sesimizi duyurmaya çalıştık ama sesimizi duyan olmadı. Bu hükümet sesimizi duymuyorsa kim duyacak? Hükümet artık aklını başına almalı, Müslümanların düşmanlarını ve kendi düşmanlarını tanımalıdır. Bu hukuksuzluğun vebali artık hükümetin başınadır.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.