Hükümet krizi aşılamayan İtalya'da Cumhurbaşkanı Mattarella'dan teknokrat hükümet çağrısı

Hükümet krizi aşılamayan İtalya'da Cumhurbaşkanı Mattarella'dan teknokrat hükümet çağrısı

İtalya'da yeni koalisyon hükümetinin kurulması için yürütülen çabaların sonuçsuz kalması üzerine Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, İtalyan meclisine Covid-19 salgınını yönetmek üzere siyasi olmayan bir hükümet üzerinde uzlaşılması çağrısında bulundu.

Mattarella, İtalya'nın bir siyasi kampanya ve erken milletvekili seçimlerini kaldıracak durumda olmadığını belirterek, vatandaşların salgının yol açtığı sağlık, sosyal ve ekonomik krizlere karşı somut ve hızlı cevaplar beklediğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada eski Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin Çarşamba günü bir toplantı yapmak üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na davet edildiği bildirildi.

Eski İtalya Başbakanı ve Italia Viva Partisi'nin lideri Matteo Renzi yeni hükümet kurma çalışmalarının sağlık harcamaları, eğitim ve altyapı projelerini içeren bir dizi konu üzerindeki anlaşmazlık nedeniyle bozulduğunu açıklamıştı.

Eski İtalya Başbakanı ve Italia Viva Partisi'nin lideri Matteo Renzi'nin geçtiğimiz ay Başbakan Guiseppe Conte'yi sağlık krizi ve takip eden ekonomik iflası yanlış yönetmekle suçlayarak hükümetten çekilmesi üzerine koalisyon hükümeti dağılmıştı.

Ülkede, 5 Yıldız Hareketi (M5S), Demokratik Parti (PD), Italia Viva (Iv) ve Özgürler ve Eşitler'den (LeU) oluşan dörtlü koalisyonun bozulmasıyla başlayan, 26 Ocak'ta Başbakan Giuseppe Conte'nin istifasıyla derinleşen hükümet krizi halen devam ediyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler