Hükümete "Adil Olun" Çağrısı

Hükümete "Adil Olun" Çağrısı

Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesi, İslami STK duruşmasında 23 kişiye verilen toplam 205 yıllık hapis cezasını düzenledikleri kitlesel basın açıklamasıyla kınayarak hükümete "adil olun" çağrısı yaptı.

KONYA -Adana'da görülen İslami STK duruşmasında 23 kişiye verilen toplam 205 yıllık hapis cezasına tepkiler gelmeye devam ediyor.


"Adalet Öldü, Başınız Sağ Olsun"
Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesi, Ak Parti Konya İl Başkanlığı önünde 205 yıllık cezayı kınayan kitlesel basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasına çok sayıda vatandaş katıldı. Eylemde boş bir tabutun üzerinde "Adalet öldü, başınız sağ olsun" yazısı dikkat çekti.


"Cehalet, Fakirlik ve İhtilaflarla Mücadele Ettik"
Kitlesel eylemde açılış konuşmasını yapan Mustazaflar Cemiyeti Konya Başkanı Nezir Tunç, İslami STK'lara yapılan hukuksuzluğu duyurmak için burada toplandığını belirtti.


13 Ekim 2005'te kurulan ve daha sonra kapatılan Mustazaf Der'in tüzük kuruluş amacı cehalet, fakirlik ve ihtilaflarla mücadele olduğunu belirten Tunç, "Cehaletle mücadelemizi eğitim komisyonlarımızla, fakirlikle mücadelemizi yardım komisyonlarıyla, ihtilaflarla mücadelemizi de uzlaşı komisyonlarıyla gerçekleştirdik. Yaptığımız hayırlı hizmetleri hazmedemeyen şer odakları ziyaret ettiğimiz herkesi bizden sonra onlara giderek aleyhimizde propaganda yaptılar. Tüm STK'lar gibi bizlerde panel, seminer ve yardım faaliyetleri dışında bir şey yapmadık. Derneğimizin kapatılması ve toplamda 205 yıl ceza almamızın sebebi resmi ideoloji yerine İslam'ı referans almamızdır. Hoşgörü memleketinden sesleniyoruz; ey zalimler zulümleriniz azmimizi bileyecektir. Değil 23 kişiye 205 yıl verseniz her birimize 205 yıl yine bizi engelleyemeyeceksiniz" dedi.


Hükümete Çağrı!
Hükümete seslenen Tunç, "Adil ve Tarafsız olun' Akredite camialara yapılan hukuksuzluklara karşı çıktığınız gibi bize yapılan hukuk dışı uygulamalara ve komploya da karşı çıkın. Aksi taktirde bu kadar mazlumun ahını kaldıramazsınız" dedi.


İsminiz Başında Olan Adalet Nerede?
Daha sonra basın açıklamasını okuyan Fatih Der Başkanı M. Zülfi Tan, isminin başında "adalet" olan bir patinin döneminde bu cezanın verildiğini ve yapılan hukuksuzluğun giderilmesi gerektiğini söyledi. (M. Ata Doğu-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.