Hür Dava Partisi Ergani adayını tanıttı

Hür Dava Partisi Ergani adayını tanıttı

Hür Dava Partisi Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde Belediye Başkan Adayını, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanının da katıldığı programla tanıttı.

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır Belediye Başkan Adaylarını  tanıtmaya devam ediyor.
Birinci  Kuruluş  yıl dönümü programında Diyarbakır’ın 14 ilçesinin Belediye Başkan Adayını  açıklayan  HÜDA PAR), Ergani ilçesinde  düzenlediği etkinlikle de, Belediye Başkan Adayı Metin Kaya’nın tanıtımını  gerçekleştirdi.

 

Tanıtım programlarına HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Hüseyin Yılmaz,  Ergani Belediye Başkan Adayı Metin Kaya, HÜDA PAR) Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran, Sur Belediye Başkan Adayı Mahmut Uçar, Çermik Belediye Başkan Adayı Abubekir Akkılıç, Çermik HÜDA PAR İlçe Başkanı Seyfettin Yiğit,  HÜDA PAR üye ve gönülleler ile beraber çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Öğle namazını Xoşan köyünde kılan partililer konvoy eşliğinde Ergani’de tur attıktan sonra ilçe binasına gelerek açılış programına katıldılar.

 

"Hür Davanın, Hür Adaylarıyla Karşınızdayız"
Sunuculuğunu Lütfi Biçer’in yaptığı tanıtım programı Yahya Buran’ın  Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.  HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Hüseyin Yılmaz yaptığı konuşmasının başında programa katılanları Kürtçe, (Kurmancî, Zazakî) Türkçe ile selamlayarak, “Hür dava partisini sizlerin ihtiyacı üzene kurduk. Hür Dava Partisi’nin hür adaylarıyla, hizmet aşkıyla dolu adaylarıyla karşınızdayız. Şunu unutmayın ki bu halka hizmet, kendi halkına hizmet hak yolda, hakka hizmettir. Bu bir ibadettir. Biz bu şuur ve bilinçle karşınızdayız. Bizler şehirlerinizi seviyoruz. Bizler insanlarımızı seviyoruz. Bizler hemşerilerimizi seviyoruz. Kişi sevdiğiyle beraberdir. Eğer sevdiğine hizmet etmiyorsa o sevgi yalandır, o sevgi sahtedir. Bunu herkesin böyle bilmesi gerekir. Bu güne kadar halka hizmet ettiğini söyleyenler maalesef hizmet etmediler. Bu halka kan, gözyaşı, bu halkın arasına fitne fesat sokmaktan başka bir şey yapmadılar.” Dedi. 

 

“Belediyenin malını yetim malı gibi koruyacağız”
Bugüne kadar bu halkı yönetenlerin halka hizmet etmediğini vurgulayan Yılmaz; “Denenmişleri denemekte fayda yoktur. Hayır yoktur. Denediniz ve gördünüz. İnşallah HÜDA PAR hizmet için geliyor. Yerellerde hizmet edeceğiz. Siyasetimizi de meclislerde yapacağız. Belediye başkanlarımızın siyasi kimliği olacak. Ama belediye başkanı olduktan sonra o halkın belediye başkanı olacak. Kendisine oy verene de vermeyene de hizmet edecek.  Müslime de gayri Müslime de aynı şekilde davranacak. Adil bir şekilde davranacak. Hizmet noktasında ayrımcılık yapmayacak. Yandaşlık olmayacak. Belediyenin malı kimseye peşkeş çekilmeyecek. Çünkü belediyeler halkın malıdır ve yetim malı gibi korunmaya ihtiyacı vardır. Bizler yetim malının ne olduğunu bilen bir inancın sahipleriyiz. Bizler belediye malını yetim malı gibi koruyacak ve hizmet olarak sizlere geri dönmesini sağlayacağız. Kardeşlerim. Bugün burada söylediklerimiz yapacağımız şeylerdir. Bizler yapamayacağımız şeylerin vaadinde bulunmayız.” İfadelerini kullandı. 

 

“Evine ekmek götürenin işine karışmayacağız”
Belediyeleri aldıkları zaman kimsenin ekmeğini elinden almayacaklarını vurgulayan Yılmaz; “Bazı belediye çalışanlarından o yönde bir talep gelmiş. Endişelerini dile getirmişler. Biz belediyeler gelirsek çoluk çocuğunun rızkı için çalışan ve hizmet eden kimsenin pozisyonuna karışmayacağız. Onlar emin olsunlar. Belediyede hizmet üretenler bizden zara görmeyecektir. İşinden olmayacaktır. Bizde yandaşlık yoktur. Bizde hizmet edene, hizmet üretene saygı vardır.” İfadelerini kullandı.

 

“Hür Dava Partisi’nin Mesajı her eve ulaşmalıdır”
Hür Dava Partisi’nin mesajının her yere ulaştırılması gerektiğini belirten Yılmaz; “Seçimlere az bir zamana kaldı. Bu nedenle yolumuz uzun. Ziyaret edeceğimiz köyler çok, evler çok. Saha geniş. Bu nedenle her yere girmek zorundayız. Her eve girmek zorundayız. Hür dava partisini tanımayan kimse kalmasın. Hür dava mesajının girmediği hiçbir yer kalmasın. Böylece hür dava partisinin misyonunun, davasının, amacını herkes bilsin. Oy verecek olanlar, destekleyecek olanlar niçin destekleyeceklerini niçin reddettiğini bilsin. Halkın umuduyuz.  Yıllardır bu halk iki ateş arasındadır. Devlet ile örgüt arasında kalan bu halkın kurtuluş umuduyuz. Bizimle bu ülkeye, coğrafyaya barış gelecek. Huzur gelecek. Bizler İslam’ın fedaileriyiz. İslam’ın diğer ismi de selamet ve barıştır. Bizler isminde barış olup ta halka acı ve gözyaşı yaşatanlardan olmayacağız. Bizler demokrasi deyip halka diktatörlük yapmayacağız. Bizler halkımızın refahı için, halkın mutluluğu için, gençlerin geleceği için, neslin muhafazası için buradayız.  Hür dava partisinin çalışması bazılarını rahatsız etmiştir. Bunu önlemek için hür dava partisine karşı çirkince saldırılarda bulunuyorlar. İlçe binalarımızı, teşkilatlarımızı Molotoflarla kundaklıyorlar. Demokrasiden bahsedip te diktatörlükten başka şeyden anlamayanlar, barış deyip te savaş ve çatışmadan başka bir şey anlamayanların yapacağı ancak bu olur.” Dedi.

 

“Bölge Halkı Rehin Alınmıştır”
İki gün önce Lice’de Hür Dava Partisine yapılan saldırıya da değinen Yılmaz; “Bizler iki gün önce Lice’deydik. Esnafımız ziyaret ettik. Esnafın gözündeki o umudu, o bakışı orda gördük, yakaladık. O umutsuzluğu, o çaresizliği gördük. Rehin alınmışlar. Resmen Lice esnafı rehin alınmış. Bölge halkı, Kürt halkı rehin hale gelmiş. Rehinin bitmemesi için halkın hür dava partisiyle tanışmasını engellemek için konvoyumuza saldırdılar. Bir de en yetkili –bizce en yetkili değil, vitrindeki en yetkili- ağızdan Lice’ye provokasyon amacıyla geldiğimiz, Lice halkını bizi istemediklerini söylüyorlar. Kimin bu halka hizmet ettiğin, kimin bu halkın kurtuluşu, refahı için çalıştığını halkımız biliyor. Elimizde kayıtlar, görüntüler var. İnşallah bu gece bunları Rehber TV’de halkımızla paylaşacağız. Bakalım yalancının mumu ne zamana kadar yanacak. Bizler Kürt halkının Müslüman Kürt halkın gerçek temsilcileriyiz. Bize oy verenler bizleri yanlarında, görecek. Oy verdiğini yanında görecek. Oy vermediği, tanımadığı, yerli olmayan, dışarıdan devşirme taşımalarla bu halkın inancına saygısı olmayan, bu halkın sıkıntılarını yaşamamış, ilçelerinde, köylerinde yaşamamışlarla tanışmayacak.” İfadelerine yer verdi.

 

“Tüm adaylarımız yerlidir”
Hür Dava Partisi’nin bütün adaylarının halkın inanç değerleriyle barışık olduğunu vurgulayan Yılmaz; “Tüm adaylarımız yerlidir. O şehrin adaylarıdır. Kendi şehrine, kendi köyüne, kendi beldesine hizmet edecektir. Değerli kardeşlerim. Bu noktada hizmet noktasında adaylar noktasında hür dava partisinin misyonu ortadadır. Adayların profili ortadadır. Tüm adayları elhamdülillah dindardır, İslam’a ve inancına sıkı bağlıdır. Tüm adaylarımız dürüsttür. Şahsiyetlidir. Kendi halkının içinden çıkanlardır ve halkının sıkıntılarıyla alakalı olanlardır. Hür Dava Partisi’ni bütün adaylar adildir. İnşallah adaletle hükmedeceklerdir. Tüm adaylarımız Hz Osman, Hz Ömer, Hz Ebubekir, Hz Ali’nin vasfı gibi olacaklardır. Hilim sahibidirler, yumuşak huyludurlar. Ama bu zulme karşı durmalarına engel değildir. Zulmün karşısında mazlumun yanındadırlar. Cesur insanlardır. Kuru gürültüye pabuç bırakmazlar. Hiç kimsenin tehditlerine boyun eğmediğimizi, kimsenin şantajına boyun eğmediğimizi biliyorlar. Hizmet noktasında bu halkın hizmetinde olma noktasında hiçbir şey bizi geri döndüremeyecektir. İnşallah 30 Martta halkımız tercihini yapacaktır. Kendi neslini ifsat edene mi, yoksa ıslah edene mi, İnancı için, halkı için bedel ödeyene mi, yoksa kendisine acı yaşatan, gözyaşı döktüren, zulmedenlere mi oy verecek. Halkımız kendi inancına saygı duyana, kendisiyle aynı camiye gelen, aynı kıbleye dönün insanlara mı oy verecek. Yoksa inandığı Allah’ı dahi tanımayan, kıbleyi bilmeyen, yolu cami dışındaki tüm mekânlara uğrayanlara mı oy verecek. Bu sizin elinizdedir. Ya en iyileri başa getirir. Ya da ahlaksızları rüşvetiyle, üçkâğıdıyla, bu halka hizmet vermesiyle başa geldikten sonra eşe, dosta, yandaşa, partidaşa, peşkeş çekenlere mi oy vereceksiniz. Tercih sizindir. Oy sizindir. Bu nedenle hadiste de belirtildiği gibi toplumun değişmesi idarecilere bağlıdır. İdareciler düzelirse toplum düzelir. İdareciler bozulursa toplum da bozulur. Bunu böyle bilin.” İfadelerini kullandı.

 

“Ergani’nin sorunlarına bizzat şahidiz”
Diyarbakır Belediye Başkan Adayı M. Hüseyin Yılmaz’ın konuşmasından sonra Ergani Belediye Başkan Adayı Metin Kaya’yı kürsüye davet ederek tanıttı. Metin Kaya, Ergani’nin sorunlarına değindiği konuşmasında; “Ben bu şehrin ve daracık sokaklarında yürüyerek hayatımı geçirdim. Çamurlu sokaklarında büyüdüğüm bu şehirde annelerimizin ve bacılarımızın halen su taşıdığını evden eve hortum attıklarına şahit oluyorum. Yine okuldan eve gelen çocuklarımızın her akşam çamurdan elbiselerini değiştirmek zorunda kaldığı bu şehrin çamurlu sokaklarında büyüdüm. Sokak ve caddeleri köstebek yuvasına dönmüş bu şehri sizler benden daha iyi biliyorsunuz.” Dedi.

 

Halka hizmet etmek için bu yola koyulduklarını belirten Kaya; “Bizler Allah’ın İzniyle belediyelerin kapılarına Resulullah’ın  ‘Rüşvet alan da veren de melundur.’ Hadisi Şerifini tekrar asacağız. Bizler yüce bir davanın temsilcileriyiz. Bizlerin referansı İslam’dır. Bizler Hz. Muhammed (s.a.v) in takipçileriyiz. Bizler Hz. Ebu Bekir, Hz Ömer, Hz Osman, Hz Ali, Hz Hüseyin ve Hz Ömer bin Abdulaziz’in varisleriyiz. Bizler Selahaddin Eyyubi’nin, Şeyh Said’in ve Bediüzzaman Said i Kurdi’nin torunları ve varisleriyiz. Bizler ne batının ne de doğunun, ne Marks’ın ne de Lenin’in, ne emperyalizmin ne de komünizmin takipçileri ve varisleri olmayacağız. Bizler Kur’an’ın, Hz Muhammed’in takipçileri ve varisleri olacağız. Bu çerçevede Hz Ömer misali bir yanlış yaparsak kılıcınız boynumuzun üzerinde olsun. İşte bu kutsal davanın takipçileri olarak yola çıktık. Ve diyoruz ki sizlerin efendisi değil. Sizlerin hizmetkârı olacağız.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Aday tanıtım Programı Hasan Haksever’in okuduğu dua ile sona erdi. (M. Veysi Tosun - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.