Hür Gençlikten uyuşturucuyla mücadele etkinliği

Hür Gençlikten uyuşturucuyla mücadele etkinliği

​HÜDA PAR Ümraniye Gençlik Kolları, düzenledikleri basın açıklamasıyla uyuşturucunun toplum üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çekti.

Ümraniye Çarşısı Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Harun Vergili ve HÜDA PAR Ümraniye İlçe Başkanı Mehmet Laçin'in katıldı.

Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Tarhan tarafından okunan basın açıklamasında madde bağımlılığının bireyselliği aşarak toplumsal bir sorun haline geldiği belirtildi.

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de uyuşturucu, kumar, alkol ve diğer madde bağımlılıklarının toplumdaki kullanım oranlarının arttığını söyleyen Tarhan, "Gençlerimizi madde bağımlılığına iten etkenlerin başında işsizlik, özgüven eksikliği, aile içi şiddet, dışlanma, duygusal yıpranma ve sevgi eksikliği gelmektedir. Ailelerin ve gençlerin hayatlarını karartan madde bağımlılığındaki artış ne yazık ki ülkemizde esef verici boyutlara ulaşmıştır. Yapılan araştırmalar madde bağımlılarının, bu alışkanlıklarını etraflarındaki kişilere kısa sürede bulaştırabildiklerini göstermektedir. Bu nedenle toplumun tüm kesimleri, bu sorunun çözümüne odaklanmalı ve ellerinden gelen gayreti göstermelidirler. Kamu, sivil toplum, üniversite, medya, sanat, spor ve benzeri bütün camialar, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmeli, madde bağımlılığının sebep ve sonuçlarını birlikte değerlendirerek bu sorun ile mücadelede bütüncül bir yaklaşım sergilemelidirler. Aksi takdirde madde bağımlılığı önümüzdeki yıllarda çok daha ileri boyutlara ulaşacak ve mücadele daha da zorlaşacaktır." dedi.

"Bağımlılık ile mücadelede toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket edilmeli"

Uyuşturucu kullanımına neden olan etkenler, uyuşturucu ile mücadele yöntemleri ve uyuşturucuya bulaşma riskleri kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlatan Tarhan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Dünya ve ahiret saadetine engel olan ve toplumsal bozulmalarda etkin rol oynayan uyuşturucu türlerinin paylaşıldığı basın açıklamalarında, uyuşturucu ile mücadelenin toplumsal sorumluluk olduğu aktarılırken, aynı zamanda devletin ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) görevleri arasında olduğuna dikkat çekildi. Basın açıklamalarında, işsizlik, özgüven eksikliği, aile içi şiddet, dışlanma, duygusal yıpranma ve sevgi eksikliği gibi konuların madde bağımlılığına neden olduğu dile getirilen basın açıklamalarında kamu, sivil toplum, üniversite, medya, sanat, spor başta olmak üzere bütün camiaların, toplumların madde bağımlılığı ile mücadelede toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmelidirler." diye konuştu.

Gençlik kolları üyeleri, basın açıklamasının ardından ilçenin birçok noktasına 'Bağımlı Olma Hür Ol' yazılı afişler asarak halka uyuşturucu ile ilgili bilgilendirici broşür dağıttı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.