Hüsnü Bayramoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Hüsnü Bayramoğlu son yolculuğuna uğurlandı

​Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Üstat Bediuzzaman'ın öğrencilerinden Hüsnü Bayramoğlu kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Eyüp Sultan Camiinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına Bayramoğlu'nun yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile sevenleri ve talebeleri katıldı.

Cenaze namazının ardından konuşan Erbaş, Hüsnü Bayramoğlu’nun, Bediüzzaman’ın son talabesi olduğunu kaydederek, “İçinizden hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten men eden bir ümmet bulunsun ki onlar kurtuluşa ulaşacaklardır.’ müjdesine nail olmak için yedi yaşından itibaren son nefesine kadar bu mücadelenin içerisinde bulunan merhum Hüsnü Bayramoğlu Hocamızın cenaze namazını kıldık. Rabbim kabul eylesin.” dedi.

“Her nefis ölümü tadacaktır, sonra Bize döndürüleceksiniz.” ayet-i kerimesini hatırlatan Başkan Erbaş, “Doğumla ölüm arasında geçen zaman bazen uzun olur bazen kısa olur. Ama önemli olan Allah rızasına uygun değerlendirmektir. Allah rızasına uygun o sırat-ı müstakim çizgisinde yürüyebilmektir. Ne mutlu Hüsnü Bayramoğlu Hocamıza ki herkes bunun şahididir, onu tanıyan herkes bunun şahididir.” ifadelerini kullandı.

Bayramoğlu için cemaatten helallik isteyen Başkan Erbaş, salgınına karşı alınan tedbirler konusunda cemaati duyarlı olmaya davet ederek, “Değerli kardeşlerim şimdi inşallah cenaze kabristana götürülecek. Salgın hastalık içimizden nice kardeşlerimi alıyor. Bu konuda biraz hassas olalım, duyarlı olalım. İnşallah başka kardeşlerimizi kaybetmeye, hastalanmalarına sebep olmayalım. Allah hepinizden razı olsun.” şeklinde konuştu.

Bayramoğlu'nun cenazesi, Eyüpsultan Kabristanı'na defnedildi. 


Hüsnü Bayramoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Hüsnü Bayramoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler