Huzur bahçeleri huzur veriyor

Huzur bahçeleri huzur veriyor

Konya Büyükşehir Belediyesinin Yazır ve Kayacık Huzur Bahçeleri, şehrin yoğunluğundan ve stresinden uzaklaşarak yeşil içinde vakit geçirmek isteyenlerden yoğun ilgi görüyor.

KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesinin Yazır ve Kayacık Huzur Bahçeleri, Konya halkından yoğun ilgi görüyor.


Konya Büyükşehir Belediyesi, kişi başına düşen yeşil alanı 48 metrekareye yükseltirken şehrin farklı bölgelerine yaptığı büyük parklarla yeşil dokuya katkısını sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda 300 bin metrekarelik bir alanda Yazır Huzur Bahçeleri'ni, 127 bin metrekarelik alanda ise Kayacık Huzur Bahçeleri'ni hayata geçirdi.


Özellikle hafta sonlarını aileleri ile birlikte geçiren Konyalılar, toprakla uğraşmanın ve sebze-meyve üretmenin keyfini yaşıyor. Huzur Bahçeleri, yeşil dokusu, sosyal tesisleri ve dinlendiren ortamıyla insanlara huzur veriyor.


Yazır huzur bahçeleri
300 bin metrekarelik alanda bin 104 parselden oluşan Yazır Huzur Bahçeleri'nde her bahçe 150 metrekare. Bir sosyal tesis, 2 basketbol sahası, bir fitness alanı, bir süs havuzu bulunan Huzur Bahçeleri'nde, ayrıca sebze yetiştirenlere yardımcı olmak amacıyla ziraat mühendisleri, kimyager ve güvenlik görevlileri bulunuyor.


Kayacık huzur bahçeleri
127 bin metrekarelik bir alanda oluşturulan Kayacık Huzur Bahçeleri'nde her biri 150 metrekareden oluşan 551 parselin yanı sıra; sosyal tesisler, mini hayvanat bahçesi, spor sahaları, fitness ve çocuk oyun alanları bulunuyor. (İlyas Yavuz -İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.