"Hz. Muhammed ruhları ve zihinleri özgürleştirdi"

"Hz. Muhammed ruhları ve zihinleri özgürleştirdi"

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Konya'da düzenlenen Mevlid-i Nebî programında Hz. Muhammed'in insanlığı özgürleştirmek için gönderildiğine vurgu yapıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Konya'da "Rahmet Barış ve Adalet ruUUU Peygamberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Mevlid-i Nebî programı düzenlendi.

Süleyman Şah Konferans Salonunda düzenlenen program, Halis Özelçi'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yoğun ilgi ve katılımın olduğu programda Peygamber Sevdalıları Platformu Konya İl Koordinatörlüğü Dönem Sözcüsü Mehmet Zülfi Tan, açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Rahmet, Barış ve Adalet Peygamberi Hz. Muhammed temalı sinevizyon gösterimi ile devam eden programda Kar-Der Yarım Elma Çocuk Oyun Evi öğrencileri Hadisler okumak için sahne aldı.

Ardından konuşan İlahiyatçı Mahmut Aytekin, tarih boyunca yolunu şaşıran insanlığa Allah'ın, doğru yolu göstermek adına peygamberler yolladığını belirtti.

Hz. Muhammed'in önceki peygamberlerin özelliklerinin tamamına sahip olduğunu belirten Aytekin, "Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik" ayetine atıfta bulunarak, "Hz. Muhammed, kâfirler için de rahmetti, onları cehennem azabından korumak için sürekli onlara tebliğ ediyordu. Hayvanlar için de rahmetti. Hani, sahibi fazla yük yüklediği için şikâyete gelen deve vardı ya,  işte Hz. Muhammed (s.a.v), hayvanlara da rahmet bir peygamberdi." dedi.

Aytekin, "Biz, Peygamber Efendimizin örnekliğini hayatımıza ne kadar yansıtabiliyoruz? Hayatımızın neresini onun hayatına benzetebiliyoruz? Evlerimizin neresini onun evine benzetmeye çalışıyoruz? Allah-u Teâlâ, Peygamber Efendimizin rahmet yönünü şu şekilde anlatıyor: Ey Muhammed, sen çevrende bulunan müminlere katı kalpli ve sert davransaydın, çevrenden dağılıp giderlerdi. Peki, bugün bizler Müslüman olmayanları İslam'a davet ederken hangi dili kullanıyoruz, davet ederken Peygamber Efendimizin yolunu göz önünde bulunduruyor muyuz?" şeklinde konuştu.

"O öyle bir özgürlük öğretmenidir ki bedenlerden önce ruhları özgürleştirir"

Hz. Muhammed'in insanlığı özgürleştirmek için gönderildiğine vurgu yapan Aytekin, "Peygamber Efendimiz, köleleri, insan yerine konulmayan kadınları, diri diri toprağa gömülen kız çocuklarını özgürleştirmek için gönderilmiştir. O, öyle bir özgürlük öğretmenidir ki bedenlerden önce ruhları özgürleştirir, bileklerdeki kelepçelerden önce zihinlerdeki kelepçeleri çözer. Hz. Bilal, iman ettiği vakit özgür müydü? Habbab bin Eret iman ettiği vakit özgür müydü? Bunlar özgür değillerdi fakat iman etmekle ruhlarını ve zihinlerini özgürleştirdiler. Bugün bizim ruhlarımız ve zihinlerimiz acaba hangi kilitler altındadır? Hangi kelepçeler zihinlerimize vurulmuş, ruhlarımızı esir almış. Mal mı mülk mü makam mı hırs mı? Peygamber Efendimiz önce ruh ve zihni özgürleştiriyordu ardından bedensel özgürlük zaten peşinden geliyordu."

Aytekin, Hz. Muhammed'in sevgisinin Müslümanların kalbinde olduğu müddetçe kâfirlerin Müslümanlar üzerindeki oyunlarının başarısız olacağını ifade etti.

Program, Ferit Akkuş tarafından okunan duayla son oldu. (Mehmet Ali Ekinci, Suat Tink - İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler