Hz Muhammed’in ahlakıyla ahlaklanmak dünya ve ahiretin anahtarıdır

Hz Muhammed’in ahlakıyla ahlaklanmak dünya ve ahiretin anahtarıdır

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Hacı Şani, Hazreti Muhammed'in ahlakıyla ahlaklanmanın dünya ve ahiretin anahtarı olduğuna dikkat çekti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı İzmir Koordinatörlüğü tarafından Buca Akıncılar Meydanı'nda, "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Hacı Şani, Hazreti Muhammed'in ahlakıyla ahlaklanmanın dünya ve ahiretin anahtarı olduğuna vurgu yaptı.

Etkinlik öncesi etkinlik alanının birçok noktasında "La İlahe İllallah Muhammed Resulullah" yazılı Tevhid bayrakları asıldı. Etkinlikte, erkek ve kadınlar için 2 ayrı yerde kermes açıldı.

Programda, kadınların namaz kılabilmesi ve çocuk bakımı için çadır kuruldu. 112 sağlık ekipleri de hazır bulundu.

Sunuculuğunu Kerem Kalkan'ın yaptığı etkinlik, Hafız Ömer Akgül'ün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Vakfı adına Muhammed Akgül yaptı.

Hazreti Peygamberin ahlakına değinen Akgül, O'nun ahlakının Kur'an olduğuna dikkati çekti.

İnsanlığın dünya ve ahiret kurtuluşunun Hazreti Muhammed'le olacağını belirten Akgül, şunları kaydetti:

"Peygamberi anlama ve sünnetini yaşama adına Peygamberin ahlakını ve sünnetini öne çıkaran bu etkinliklerin toplumumuzun hem dünyasının hem de ahiretinin kurtuluşuna vesile olsun inşallah. Peygamberi anlama ve sünnetini yaşama kolay bir iş değildir. Gönlü Peygamberin (Salallahu Aleyhi Vesellem)  aşkıyla atan insanlar bunu yaşar. Peygamberi anlama noktasında, Peygamberin hayatından küçük bir pencere açalım. Hazreti Aişe annemize sordular, 'Ya Aişe, bize Peygamberden biraz bahset. Hazreti Peygamberin hayatı nasıldı?' Hazreti Aişe buyurur ki, 'Siz Kur'an okumuyor musunuz?' 'Okuyoruz.' dediler. Onun ahlakı Kur'an'dı. O yaşayan bir Kur'an'dı. O Allah'ın elçisidir."

Açılış konuşmasının ardından yaşlı, genç, kadın ve çocuklardan oluşan binlerce Peygamber sevdalısı, İlahi sanatçısı Bilal Dalkılıç'ın seslendirdiği ilahilere büyük bir coşkuyla eşlik ettiler.

Ardından, mevlithan Yunus Şani'nin okuduğu Mevlid-i Şerif, dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Mevlid'in ardından ilahi sanatçısı Ömer Akgül de ilahiler seslendirdi. Daha sonra Peygamber Sevdalıları Vakfı Çocuk İlahi Grubu sahne aldı.

Seslendirilen ilahilerin ardından günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan Hacı Şani Hoca, Peygamber Efendimizin (Salallahu Aleyhi vesellem) ahlakından örnekler vererek çıkarımlarda bulundu.

"Hazreti Muhammed’in ahlakıyla ahlaklanmak dünya ve ahiretin anahtarıdır"

Onun ahlakıyla ahlaklanmanın dünya ve ahiretin anahtarı olduğunu kaydeden Şani, "Allah'u Teâlâ yarattığı insanlar için yaşam şekli çizmiştir. Kitaplar ve gönderdiği Peygamberler aracılığıyla insanları dünya ve ahiret mutluluğuna çıkarmıştır. En son gönderilen İslam dini ve onun dininin tebliğcisi olan Hazreti Peygamberin gayesi, ahlakı ve Rabbi Zülcelalin rızasına uygun bir fert ve toplum oluşturmaktır. Nitekim Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (Salallahu Aleyhi Vesellem) gönderiliş amacı olarak ahlaki güzelliklerin tamamlanması en önde tutulması en güzel işaretlerindendir."

"Hazreti Muhammed'e tabi olmak Kur'an'a tabi olmaktır"

Ahlakın, insanın iyi veya kötü olarak nitelendirilmesine sebep olan hususlardan olduğunu belirten Şani, "Bunlar insanı oluşturan huylar ve iradedir. Öyleyse biz bu kadar önemli olan ahlak mefhumunu kimden ve nasıl öğreneceğiz. Bugün önümüze konulan çağdaş normlardan mı, yoksa batının kokuşmuş medeniyetinden mi? Avrupa mı, yoksa başka yerlerden mi öğreneceğiz. Elbette tüm hayatımızda olduğu gibi ahlaki kaidelerimizi de Allah’ın bize gönderdiği Peygamberden ve Kur'an-ı Mübin'den öğreneceğiz. Kur'an, insanlığı dünyaya ve ahirete götürecek bir hidayet rehberidir. Sevgili Peygamberimiz ise Kur'an-ı en iyi anlayan ve hayatında en iyi yaşayan, sonuç itibariyle Kur'an'ın en büyük tefsirini yapandır. Bu sebeple Hazreti Muhammed'e tabi olmak, onun sünnetine tabi olmak, Kur'an'a tabi olmakla aynı anlamdadır." diye konuştu.

"Hazreti Muhammed, Kur'an'ın istediği her şeyi hayatına nakşetmiştir"

Hazreti Muhammed'in (Salallahu Aleyhi Vesellem) hayatının örnek alındığında Kur'an-ı Kerim'in ve ahlakının daha iyi öğrenildiğine vurgu yapan Şani, sözlerine şöyle devam etti:

"Başka bir yönden bakarsak Peygamberimizin ahlakıyla ne kadar ahlaklanırsak Kur’an’ı hayatımıza o kadar aktarmış oluruz. O Kur’an’ın istediğini her şeyi hayatına nakşetmiştir. Hazreti Muhammed, sosyal hayatta insanları aldatacak hiçbir şeyi hayatında yaşamamıştır. O hiç yalan söylememiş. Emanete ihanet etmemiştir. İnsanların mallarını asla gasp etmemiş. Haksız kazanç elde etmemiştir. Haksız yere bir cana kıymamıştır. Peygamber, şu hususu şöyle dile getirmiştir; 'Müslüman insanların ellerinden ve dillerinden emin olduğu kimsedir.' Veda hutbesinde de bizlere şöyle seslenmiştir; 'Size iki emanet bırakıyorum. Biri Allah'ın Kitabı Kur'an, diğeri benim sünnetimdir."

Şani, son olarak şunları kaydetti:

"Moğollar, Doğu'da İslam coğrafyasını işgal ederken, özellikle Bağdat’ı yerle bir etmişlerdir. Haçlılar, İslam topraklarına girerken aynı yıkımı gerçekleştirmiştir. Bugün Afganistan, Irak ve Suriye'yi sözüm ona kurtarmaya gelen emperyalistler, taş üstünde taş bırakmamışlardır. Peygamberimiz ise Mekke'nin fethi için sefere çıktığında yavrularını emziren köpek için 10 bin kişilik ordunun yönünü değiştirmiştir. Sevgili Peygamberimiz, hayatı boyunca en kâmil davranışlar sergilemiştir."

Osman Tunç tarafından okunan şiirin ardından etkinlik, Abdülbari Durmaz'ın yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler