Hz. Ömer Diyarbakır’da anılacak

Hz. Ömer Diyarbakır’da anılacak

Kasım ayı sahabe ayı olarak ilan eden Peygamber Sevdalıları Platformu, tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da Faruk’u Adil Hz. Ömer adlı program düzenlenecek.

DİYARBAKIR-Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Adnan Akgönül, Sahabe ayı münasebetiyle tüm Türkiye'nin birçok şehrinde olduğu gibi Diyarbakır’da da Hz. Ömer anacaklarını belirtti.

Peygamber Sevdalıları Platformunun ilan ettiği "Kasım ayı sahabe ayı" etkinlikleri kapsamında Demirok Düğün Salonunda yarın saat 19.30’da "Faruk’u Adil Hz. Ömer" adlı program düzenleyeceği duyuruldu.

Düzenlenecek programa Araştırmacı-Yazar Sertaç Tekdal'ın konuşmacı olarak katılacağı ve Hz Ömer'in 'adalet' konusunu ele alan bir tiyatro gösteriminin yapılacağı bildirildi.

Program hakkında açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Adnan Akgönül, Kur’an-ı öğrenme yolunun Peygamberden, Peygamberi tanımanın yolunun da onunla beraber yaşayanları tanımaktan geçtiğini belirtti.

Hz. Muhammed'i tanımanın yolunun Sahabeyi iyi tanımaktan gerektiğini söyleyen Akgönül, "Kur’an'ı öğrenmemin yolu peygamberden geçer.  Peygamberi tanımanın yolu da onunla beraber yaşayanları tanımaktan geçer. Çünkü Peygamber Efendimizin bütün faaliyetlerini, yaptığını, söylemlerini, cihadını, tebliğini bizzat onunla beraber yaşayıp ona şahitlik edenler bize aktarmışlar. İslam’ın iyi öğrenilmesi, uygulanması ve hayat şeklinin sürdürülebilmesi için Peygamber Efendimizin dizinde yaşayan o sahabeyi iyi tanımak gerekiyor. Henüz başkaları İslam’a uymamışken, dünyanın tamamı küfür, şirk üzerinde iken, Peygamber Efendimiz yalnız iken, zor şartlar içerisinde peygambere tabi oldular.  Onun gösterdiği hedef doğrultusunda bütün imkânlarını, varlıklarını, seferber ettiler. Onun için sahabe bir başkadır.  Örnek alınacak şahsiyetlerdir." dedi.

"Hz. Ömer mutlaka bilinmeli, ondan her mümin mutlaka nasibini almalıdır"

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak kasım ayını sahabe ayı olarak ilan ettiklerini dile getiren Akgönül, "Platform olarak sahabeleri ele almaya incelemeye anlatmaya gayret gösterdik ve bunların başında Hz. Ömer geliyor. Hz. Ömer, İslam tarihinde 4 halifeden biridir. Aynı zamanda İslam tarihinde yönetici ve idareci olarak bir devlet başkanı nasıl adil olunur, bir memleketi ülkeyi nasıl adaletle yönetir, onu bizzat hayatıyla pratiğiyle uygulamıştır. Bir zamanlar şirk üzerinde iken putperest adına faaliyetler yürüten bir kişi iken bu anlamda cehalet karanlığında iken nurla İslam’la tanıştıktan sonra bir insan nasıl değişir manevi olarak arındırır bizzat uygulayıcıydı.  Hz. Ömer mutlaka bilinmeli, ondan her mümin mutlaka nasibini almalıdır." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.