Hz Ömer’in adaletine her zamankinden fazla ihtiyaç var

Hz Ömer’in adaletine her zamankinden fazla ihtiyaç var

Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "Faruk’u Adil Hz. Ömer" programında, Hz. Ömer’in adaletine vurgu yapıldı.

ADANA-Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Kasım Ayı Sahabe Ayı" etkinlikleri kapsamında Adana’da "Faruk-u Adil Hz. Ömer" temalı konferans düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu gözlenen programda, Hz Ömer’in örnek hayatı anlatıldı.

Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, HÜDA PAR GİK Üyesi Salih Demir, HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, STK temsilcileri, kanaat önderleri ile vatandaşlar katıldı.

"Bizim Sahabe’den öğrenecek çok şeyimiz var"

Veysi Sonkaya Hoca’nın Kur’an tilaveti ile başlayan programda açılış ve selamlama konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Koordinatörü İsa Emre, platform olarak 2015 yılından itibaren Kasım ayını, "Sahabe Ayı" olarak ilan ettiklerini hatırlattı. Geçen yıl ki etkinliklerde Hz Ebu Bekir’in anlatıldığını dile getiren Emre bu sene ise "Faruk’u Adil Hz. Ömer" başlığı altında Sahabe’yi anma ve anlama etkinliklerini sürdürdüklerini söyledi.

Konuşmasında, Müslümanlar olarak Sahabe’yi iyi anlamak zorunda olduğumuza vurgu yapan Emre, "O nesil, hem Kur’an-ı hem de Peygamber Efendimizi en iyi anlayan insanlardır. Bizim Sahabe’den öğrenecek çok şeyimiz var."dedi.

Açılış konuşmasının ardından program, Hz. Ömer'in hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ve Adana Grup Kervan’ın Sahabe’ye ithafen yazılmış eserleri seslendirmesi ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mehmet Emre, Hz. Ömer’in hayatından kesitler sundu. Hz Muhammed’in, (sav) iki Ömer’den birini İslam ile şereflendirmesi için Allah’a yaptığı duanın Hz Ömer’e nasip olduğunu ifade eden Emre, "Müslümanların en azılı düşmanı konumundaki Ömer, Hz Muhammed’i öldürmeye gittiği yolda İslamla yeniden doğmuştur." dedi.

Hz Ömer’in Müslüman olduktan sonra dinini korkusuzca haykırdığını dile getiren Emre, ayrıca kendisinin Hz Muhammed (sav) zamanında ve Hz Ebu Bekir’in hilafeti döneminde İslam için yaptığı hizmetleri ayrıntıları ile anlattı.

Hz Ömer’in 10 buçuk yıllık hilafeti döneminde 3 kıtada fetihler yapılıp İslam’ın hızla yayıldığını belirten Emre, Hz Ömer’in bu dönemde halife olarak sergilediği adil yönetimle "Faruk’u Adil" olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

"Hz Ömer’in adaletine her zamankinden daha fazla ihtiyaç var"

Hz Ömer’in tüm halkına ayrım yapmadan adil davrandığını anlatan Emre, "Dünya çok lider ve devlet başkanı gördü halen de görmeye devam ediyor. Bir de Hz Ömer’i gördü. Hz Ömer’in devlet başkanlığında gurur, kibir, insanları aşağılama, makamı kullanma, yakınlarına ayrıcalık tanıyıp ihale dağıtma kesinlikle yoktu." dedi. Emre, bugün Hz Ömer’in adaletine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Konuşmasında Sahabe-i Kiram efendilerimizi anmaktan öte anlamak gerektiğine vurgu yapan Emre, Sahabe Ayı kapsamında yapılan etkinliklerin onları anlamaya bir vesile olması temennisinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından program, ilahi ve ezgilerle davam etti, kapanış duası ile sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.