Hz Peygamberi sevdiğini söyleyen onu örnek almalı

Hz Peygamberi sevdiğini söyleyen onu örnek almalı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Abdulkudüs Yalçın, Hazreti Muhammed'i sevdiğini söyleyen kişi onu örnek alması gerektiğini belirtti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda "Ahlak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sas)" temasıyla düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi.

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Arzu, HÜDA PAR Çınar İlçe Başkan yardımcısı Yüksel Aydın, Çınar İlçe Müftüsü Abdulhamit Turgut, STK temsilcileri, bölgenin tanınmış âlim ve kanaat önderlerinin de katılım gösterdiği Mevlid etkinliği, Molla Abdullah Tekdal’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından okunan mevlide, salonu dolduran kalabalık da salâvatlarla eşlik etti. Yer yer duygusal anların da yaşandığı mevlitten sonra Grup İrşad, Hz. Muhammed (sav) için bestelenen ilahi ve ezgileri seslendirdi.

Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Çınar İlçe Müftüsü Abdulhamit Turgut, “Bizim de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu sen Mevlid-i Nebi Haftası teması 'Hz Peygamber ve gençliktir.' Tabi Allah Resulü (sav) bir deryadır. Herkes O’ndan bir şeyler alır, almalıdır. Birisi O’nun ahlakından faydalanır, adaletinden istifade eder. Bir diğeri de O’nun gençliğe verdiği önemden istifade eder. Allah Resulü (sav) hepinizin bildiği gibi, Allah (cc) kendisini tarif ederken sen büyük bir ahlak üzerinesin.” ifadelerini kullandı.

Programda bir konuşma yapan İttihadul Ulema Üyesi Abdülkuddüs Yalçın Hz. Muhammed'in (sav) örnek kişiliği ve şahsiyeti hakkında örnekler vererek, O'nun ahlak ve adalet rehberi olduğunu söyledi.

Yalçın konuşmasında adaletli ilgili Hadis-i Şerifleri aktararak, şöyle konuştu:

'Başka bir gölgenin bulunmadığı kıyamet gününde Allah Teâla, yedi insanı, arşının gölgesinde barındıracaktır. Bu yedi sınıftan birinin de ‘adil devlet başkanı’ olduğunu belirtiyor. Adil imam, yani devlet reisi, adalet ile hareket eden devlet reisi. Halkına karşı adalet ile hüküm eden bu sınıf başka bir gölgenin bulunmadığı kıyamet gününde Allah Teâla arşının gölgesinde barındıracaktır. Başka bir Hadis-i Şerifte ‘üç kişi vardır ki bunların duası geri çevrilmez. Bu üç sınıftan biri de adil imamdır. İmam, devlet reisi adaletli olursa, adalet ile hareket ederse duası da kabul olur, o kişinin duası geri çevrilmez."

Adil olmayı Hz Muhammed'e Peygamberlik gelmeden önce de onun hayatında gördüklerini söyleyen Yalçın, "Hz Resulullah kendisine daha peygamberlik gelmeden önce Mekke’de müşrikler tarafından kendisine el-Emin sıfatı yakıştırılmıştı. Muhammed-ül Emin dendiği zaman daha kendisine peygamberlik verilmemişti, bu ismi müşrikler kendisine vermişti. Emindi, niye çünkü kendisine emanet edildiğinde, emanete sahip çıkıyordu, kendisine bir şey sorulduğunda doğru konuşuyordu, bir hüküm koyduğunda bu hükmü yerine getiriyordu, bu hükmü adalet ile veriyordu." ifadelerini kullandı.  

"Kişi, 'ben Hz Peygamberi çok seviyorum, onunla ilgili ilahiler söylendiğinde kendimden geçiyorum'  belirtse fakat giyimi İslam’a muhalif ise acaba ne kadar Hz Peygamberi seviyordur?" diye soran Yalçın, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bir bayan, Hz Peygamberi çok sevdiğini belirtirse ve yarı çıplak, başı açık olursa acaba ne kadar Hz Peygamberi seviyordur? Ne kadar Resulluh (sav) sünnetine bağlıdır. Bakıyoruz televizyon ekranlarında İslam'dan gafil bir ünlü çıktığında diğer gün genç kız ve erkeklerimiz hareketlerinde, davranışlarında, konuşmalarında ve giyimlerinde bunları kendilerine örnek alıyorlar. Onları sevmişler, sevdirilmişler. Resulullah (sav) sevmek O’nun gibi edepli olmak, sahabeler O’nun hayâsından bahsettiğinde, Resulullah’ın yeni ergenlik çağına giren kızdan daha utangaç olduğunu belirtiyorlar. Bugünkü kızlarımızı Resulullah ile kıyaslayalım. Belki bu durumun tersi ile iftihar ediliyordur, başka yeri örnek aldığından. Fakat sorduğumuzda Resulullah (sav) sevdiğini belirtiyor. Bu yüzden kardeşlerim, Peygamber Sevdalıları, doğru olmamız, samimi olmamız gerekiyor. Eğer bizler Resulullah’ı (sav) seviyorsak hayatımızın tümünü göz önüne alarak, ona göre hareket etmemiz lazım."

Etkinlik Grup İrşad’ın seslendirdiği ilahilerin ardından İttihadul Ulema Üyesi Molla Nihat Çelik’in yaptığı dua ile sona erdi.

ÇINARINSESİ

Çınar’da Mevlid-i Nebi coşkusu FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.