İbadet eden cami cemaatine saygısızlık

Mardin'de, Ulu Camii'nin avlusuna gelen bir grubun, cuma namazı bitmeden sergilediği saygısızca davranışlar, cami cemaati tarafından tepkiyle karşılandı.

Mardin Ulu Camii, cuma namazı vaktinde bir grubun İslam'ın şiarlarına karşı yaptığı saygısızlığa sahne oldu.

Cami avlusuna gelen kadınlı erkekli yerli bir turist grubu, rehberlerinin yaptığı bilgilendirme konuşmasına, alkış ve ıslıklarla karşılık verdi.

Grubun, cemaat henüz tam dağılmadan, tesbihat ve sünnet namazı kılınırken sergilediği bu saygısızca davranışı, cami cemaatini rahatsız etti.

Hem caminin manevi havasına uygun olmayan hem de ibadet edildiği esnada yüksek sesle ıslık ve alkış çalınması, tepkilere neden oldu.

Söz konusu saygısızlık, camideki bazı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kayda alındı.

Görüntülerde, ibadet eden cami cemaatine yönelik saygısızca tutum sergileyen yerli turist grubundaki bazı şahısların, imam tarafından uyarıldığı görülüyor.

Cami imamı, cemaatin rahat bir şekilde ibadet etmesine engel olmaya çalışan gruptakilere hitaben "Bakın sizi ikaz ediyorum. İşi büyütmeyin. İbadeti engellemekten polis çağırırım. Ayıp size ya…" ifadelerini kullanıyor.

Cami cemaatinin de tepki gösterdiği gruptan bazılarının, tüm uyarılara rağmen taşkınlıklarına devam ettiği gözlerden kaçmıyor.

Söz konusu grubun ibadet edilen bir mekânda ıslık ve alkış çalması "bilinçli mi yapılıyor" sorusunu da beraberinde getirdi.

Konu ile ilgili görüşlerine başvurulan cami imamı, benzer durumların daha önce de yaşandığını, kutsal mekânlarda nasıl davranılması gerektiğini bilmeyen bazı kimselerin, benzer tavırlar sergilediğini belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.