İBB Başkanı İmamoğlu'ndan kuraklık açıklaması

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan kuraklık açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ülke genelinde yaşanan kuraklığın İstanbul’a etkilerinin masaya yatırılacağı toplantı öncesinde İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu ile açıklamalarda bulundu.

Kuraklık sorununun ele alınacağı İSKİ’deki toplantı öncesinde kentin su sorunu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İstanbulluları su tasarrufu konusunda hassas davranmaları çağrısında bulundu.

Önümüzdeki hafta İSKİ ile birlikte İstanbul'un su sorunları ile ilgili çalışmalara başlayacaklarını belirten İmamoğlu, "Ne yazık ki ülkemiz kurak bir sezon geçiriyor. Aslında bu kuraklığın neredeyse ikinci yılı diyebiliriz. Geçen yıl da benzer bir kuraklığı yaşadık. Şehirlerimiz, bu anlamda ciddi bir su sorunuyla karşı karşıya. İstanbul da bunlardan birisi. Acil konuların çözümü ile ilgili bir eylem planı çalışması yapacağız. Kısa, orta ve uzun vadede bazı projeler geliştirmek için ön kararlar vereceğiz. İnşallah bu sorunu da çözeceğiz." dedi.

Barajların su toplama sorunu olmadığını ancak kuraklık sorunu olduğunu söyleyen İmamoğlu, "Tabii yakın zamanda, ‘İstanbulluların su sorunu vardır’ demiyoruz. Arkadaşlarımızla hem süreci konuşacağız hem de İstanbullulara kısa ve orta vadeli bilgiler aktaracağız. Ama şunu da söyleyelim, İstanbulluların elbette dikkat etmeleri lazım. Yani suyu, en tasarruflu biçimde kullanmaları lazım. Musluktan gereksiz yere suyu akıtmamak gibi aslında birçok prensibi var. Biz, bir nevi spotlar şeklinde yayınlamaya devam ediyoruz, yayınlamaya da devam edeceğiz. Şu anda yoğun bir şekilde aileler evlerinde; bunu da görüyoruz. Bu bağlamda dikkat etmelerini özenle istirham ediyoruz. Bütün İstanbul halkının, şehrin su sorunu, 2019 Şubat’ında sahada söylendiği gibi, 2040 yılına kadar çözülmemiştir. Başta Melen Barajı bitmemiştir." diye konuştu.

Sayıştay'ın İBB tarafından 4 yaş altı çocuğu olan annelere verilen ücretsiz İstanbulkart ve üniversite öğrencilerine yönelik eğitim yardımının mevzuata aykırı olduğu kararına ilişkin de konuşan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Biz, şu anda İstanbul halkının sorunlarına çözüm bulmakla mesul yöneticileriz. Çünkü Anayasa’da böyle tarif edilir. Belediye başkanları için ‘belde halkının sağlık ve yoksulluk gibi sorunlarına çözüm bulan, iyi koşullarda yaşamasına mecburdur’ diye tanım var. Sosyal devlet anlayışı açısından da Anayasa’nın temel maddeleri var. Bu bağlamda biz kesinlikle bu konulardan vazgeçmeyeceğiz. Uygulamalara devam edeceğiz." 


İBB Başkanı İmamoğlu'ndan kuraklık açıklaması

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan kuraklık açıklaması

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan kuraklık açıklaması

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.