IBM insan beynine yoğunlaşıyor

IBM insan beynine yoğunlaşıyor

İnsan beynini algoritmaya çevirmeyi amaçlayan yeni proje çalışmaları başlatıldı.

Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden olan IBM, insan beynini algoritmaya çevirmeyi amaçlayan yeni bir proje üzerinde çalıştığını duyurdu.

Yapay zekâ araştırmaları için yeni laboratuvarını kuran şirket, 100 kişilik ekibin makine öğrenimi uzmanı Jeff Hawkins’in algoritmaları üzerinde çalışacak.

Hawkins insan beyninin nasıl çalıştığını açıklayan bir teori geliştirmiş ve teorisini bir yazılıma dönüştürmüştü.

Araştırma beynin çalışma mantığını çözmeye yönelik

Beynin neokorteks tabakasında yer alan nöronların çalışmasını taklit eden algoritmaları bir ağ içinde çalıştırmayı başaran Hawkins, 100 nöronun davranışlarını ortaya koyan algoritmalarla beynin nasıl çalıştığını anlamayı hedeflediği belirtiliyor. MIT Technology Review’e konuşan Hawkins, ‘makinelere yapay zekayı biyolojiden bağımsız taklit yeteneği vererek kazandırabileceklerini’ dile getirdi.

Arızalar uydudan tespit ediliyor

IBM ekibinin başında ise yapay zekâ uzmanı Wifried Wilcke’nin yer alacağı açıklandı. Bu Algoritma mantığını Wilcke ve ekibi, uydulardan elde edilen tarım arazisi görüntülerini analiz etmeye başladı. Ekip bu sayede fotoğrafları algoritmalarla analiz ederek tarım makinelerindeki arızaları tespit edilebileceği belirtiliyor. (Ömer Özbey-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.