İçişleri Bakanı Soylu: Ölümlü trafik kazalarında yüzde 22,4 azalma oldu

İçişleri Bakanı Soylu: Ölümlü trafik kazalarında yüzde 22,4 azalma oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2019'da bir önceki yıla göre ölümlü trafik kazalarında yüzde 22,4, can kayıplarında yüzde 25,2 azalma oldu." dedi.

"Emniyet birimlerinin sahada gösterdiği üstün gayretleriyle 2019'da bir önceki yıla göre ölümlü trafik kazalarında yüzde 22,4, can kayıplarında yüzde 25,2 azalma oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından, Antalya'da Şehit Fethi Sekin Trafik Birim Amirleri Bilgi Paylaşımı ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Bakan Soylu da SKYPE uygulaması üzerinden toplantıya katıldı.

Soylu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Emniyet birimlerinin sahada gösterdiği üstün gayretleriyle 2019'da bir önceki yıla göre ölümlü trafik kazalarında yüzde 22,4, can kayıplarında yüzde 25,2 azalma oldu. Bundan iki yıl evvel trafikte hem olay yerinde hem de hastanelerde ölen toplam vatandaş sayısı, trafik kazalarından dolayı 7 bin 427 oldu. 2018 yılında bu rakam 6 bin 675'e düşürüldü. Şimdi bu rakam 1250 kişi daha azaldı. Bizim bu yıl bu rakamı 5 binden 1 de olsa altına çekmek temel hedeflerimizden biri. Öncelikle 100 binde 5 hedefine düşmeliyiz. Ardından 100 binde 4 ve 3'ler bizim temel hedefimiz olmalı.

Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş ise trafik terörüyle etkin mücadele etmek ve kazaları en aza indirmek için sürekli, etkin ve yoğun şekilde saha denetimleri konusunda ilgili kurumlarla işbirliği yapıldığını söyledi.

Aktaş, can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için uygulanan kontrol ve denetimlerin yanı sıra vatandaşın bilincini artırmaya yönelik eğitim çalışmaları ve kitle iletişim araçları vasıtasıyla farkındalık faaliyetlerinin yürütüldüğünü kaydetti.

Toplantıya Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş, Antalya Valisi Sayın Münir Karaloğlu, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mehmet Fatih Serdengeçti, Trafik Başkanı Sayın Mehmet Yavuz, Antalya Emniyet Müdürü Sayın Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sayın Tekin Aktemur, ve 81 İl Emniyet Müdürlüklerinin Trafik Birim Amirleri katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.