İçişleri Bakanından saldırganın kimliğine ilişkin açıklama

İçişleri Bakanından saldırganın kimliğine ilişkin açıklama

Bursa'daki canlı bomba saldırısında yaralananları Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte ziyaret eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırganın kimliğine ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirterek mensup olduğu yapıya ulaştıklarını söyledi.

Bursa'daki canlı bomba saldırısında yaralananları Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte ziyaret İçişleri Bakanı Efkan Ala saldırganın ait olduğu örgüte ilişkin önemli bilgilere ulaşıldığını ancak bunu açıklamayacağını belirtti.

Bakan Müezzinoğlu ile Ala, saldırıda yaralananları tedavi gördükleri Bursa Devlet Hastanesinde ziyaret etti.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ala, şöyle konuştu:

“Bu kişinin irtibatlı olduğu, adına bu eylemi yaptığı terör örgütüne ilişkin, son derece kanaatimizi kesin hale getirecek bilgilere, bulgulara ulaşıldı ama bütün prosedürüyle tamamlanmadan bunu açıklamayacağım. Tamamlanınca bilgileriyle, bulgularıyla sizlerle, kamuoyuyla paylaşacağız.”

Ala, “Yardım yataklık yapan, bu eylemi gerçekleştirmesine yardım eden 15 gözaltı oldu. 5 değişik ilden 15 kişi gözaltına alındı. Bundan sonra da ifadeler ve yeni bilgiler, bulgular çerçevesinde başka gözaltılar da olabilir. Bunların detaylarını paylaşmayacağız. Soruşturmanın selameti ve gizliliği açısından önemli.” diye belirtti.

Esnafın zararının karşılanacağını vurgulayan Ala, “Hiçbir esnafımız bizden ‘bir zararımız, ziyanımız var’ diye hiçbir talepte bulunmadı ama biz devlet olmanın gereği olarak kendilerine hemen yarın orada, meydana gelen o patlamada, o menfur terör saldırısından dolayı meydana gelen zararlarının hemen karşılanacağını kendilerine söyledik.” dedi.

“Yüreğimizi acıtacak, karartacak can kaybının olmaması, Bursa olarak bir vatandaşımızı kaybetmemiş olmanın bir taraftan da huzurunu yaşıyorum.” diyen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise “Nereden gelirse gelsin Bursalıların gösterdiği bu milli duruşla birlik ve beraberlik içinde gösterdiği dirayeti milletçe gösterdiğimiz sürece ülkemiz, bu terörizmin de teröristlerin de üstesinden gelecektir. Bu sabah itibarıyla sabah namazına koşan cemaatimize, sabahın erken saatlerinde dün sabahki gibi dükkanı açan esnafımıza ve o sokaklarda teröristlerin arzu ettiği psikolojik korkuya fırsat vermeyen insanımıza teşekkür ederim. Çünkü toplumsal ruh sağlığımız bu anlamda onların amacına ulaşmalarını engelleyecek büyük gücümüzdür. Bunların karşısında dimdik duracak ve onları kurdukları hain çukurlara mutlaka gömeceğiz.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.