İçişleri Bakanlığından Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt

İçişleri Bakanlığından Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt

İçişleri Bakanlığına bağlı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından, bugünkü Meclis grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği iddialara yanıt verildi.

İçişleri Bakanlığı sitesinden yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü Meclis grup konuşmasında dile getirdiği iddialara değinilerek şu ifadelere yer verildi:

"CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bugünkü Meclis grup toplantısında, 'İçişleri Bakanlığı 350 derneğe yardım yapmış. Hangi derneğe kaç lira yardım yaptığınız belli değil. Oysa Dernekler Kanununda çok açık hüküm var. Nereye ne kadar para verdiyseniz oraya onu yazmak zorundasınız, söylemek zorundasınız. Çürüyen bir devlet yapısıyla karşı karşıyayız.' demek suretiyle Bakanlığımızı ilgilendiren konularda mesnetsiz iddialarda bulunmaya devam etmektedir."

Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği iddialara yanıt verilen Bakanlık açıklamasında, "Mevzuat kapsamında, her yıl ilan edilen proje başvuru rehberinde belirtilen kurallar çerçevesinde, Kurumumuz personeli olmayan Bağımsız Değerlendiriciler tarafından projeler değerlendirilmekte ve Bakanlığımıza tahsis edilen ödenekten derneklere proje desteği sağlanmaktadır." ifadeleri yer aldı.

Bakanlık açıklamasının devamında, "Başvuru, değerlendirme, diğer tüm süreçleri şeffaf bir şekilde ve elektronik ortamda yürütülen proje desteklerine dair bilgiler Genel Müdürlüğümüz resmi internet sitesinde ilan edilmektedir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamasında belirtilen 350 derneğe ne kadar proje desteği sağlandığına dair bilgiler, Genel Müdürlüğümüz resmi internet sitesinde 27 Şubat 2019- 4 Mart 2019 tarihleri arasında yayınlanmış olup, proje desteklerine dair bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıştır." denildi.

Açıklamanın sonunda, "Hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan bu mesnetsiz iddialarıyla ilgili olarak; hem Bakanlığımızı, hem Genel Müdürlüğümüzü, hem de sivil toplum örgütlerini töhmet altında bırakması nedeniyle özre davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.