İçişleri Bakanlığı'ndan Sedat Peker açıklaması

İçişleri Bakanlığı'ndan Sedat Peker açıklaması

Yapılan açıklamada Bakanlık, Peker’in organize suça yönelik faaliyetlerinin tespit edildiği vurgulandı ve 2021 yılında bütün suç örgütlerinin bitirilmesine yönelik kararlılığın altı çizildi.

Sedat Peker'in yayınladığı videolar hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, "Yayınlardaki iftira ve ithamları, güvenlik güçlerimiz ve devletimiz üzerine yeni bir organize suç faaliyeti olarak değerlendirilmektedir. Anılan kişi ülkemize getirilip adalete teslim edilinceye kadar sürecin takibi sağlanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamanın devamında, "Bu çerçevede 15 Temmuz sonrasında bin 738 operasyon yapılmış, 22 bin 636 şüpheli gözaltına alınmış, 8 bin 414’ü tutuklanmış; 31 ulusal düzeyde, 13 bölgesel düzeyde ve 304’ü de yerel düzeyde olmak üzere toplam 348 organize suç örgütü çökertilmiştir. Organize suç örgütlerinin güvenlik güçlerimiz karşısındaki sıkışmışlığı, acizliği ve her operasyonda elde edilen üstün başarılar, bu yapıların tamamen temizlenmesini sağlamaktadır. Güvenlik güçlerimizin ağır saha baskısı karşısında, bu yapılara mensup kişiler, dönem dönem “örtüleme yöntemi” olarak adlandırdığımız bir yöntemle kamuoyuna “faaliyetlerinden uzaklaştığı” izlenimini vermek isterler. Ancak bu konudaki hedeflerimizi ısrarlı takibimiz, bu örtüleme adımlarına rağmen devam eder." ifadesi yer aldı.

"Konu adliyeye sevk edilmiş ve neticesinde bu süreç, operasyona dönüştürülmüştür"

Açıklamada, "Hakkında Kırmızı Bülten talep edilen organize suç çetesi sözde yöneticisi S.P., dönem dönem çeşitli iletişim mecraları aracılığıyla “iş insanıyım, bu işlerden çekildim” demesine rağmen, yine organize suça yönelik faaliyetleri tespit edilmiştir. Konu adliyeye sevk edilmiş ve neticesinde bu süreç, operasyona dönüştürülmüştür. Anılan kişinin, yurt dışından sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği yayınlardaki iftira ve ithamları, güvenlik güçlerimiz ve devletimiz üzerine yeni bir organize suç faaliyeti olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle, anılan kişi ülkemize getirilip adalete teslim edilinceye kadar sürecin takibi sağlanacaktır." hususuna dikkat çekildi.

"Organize suç örgütlerini bitirme kararlılığında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz"  

Bakanlığın Sedat Peker hakkında yaptığı açıklamada "Güvenlik güçlerimiz, bugüne kadar yaptığı gibi bundan sonra da halkımızın huzurunu bozacak tüm suç örgütleriyle mücadelesini, bu yapılar hareket edemeyecek duruma gelinceye kadar sürdürecektir. Ayrıca 15 Temmuz’dan sonra art arda yapılan operasyonlarla büyük darbe vurduğumuz organize suç örgütlerinin son kalıntılarını da 2021 yılında tamamen bitirme kararlılığında olduğumuzu,  kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz." hususuna işaret edildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler