İçişleri Bakanlığından sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakanlığından sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklama

​Coronavirus tedbirleri kapsamında 31 ilde alınan kararla ilgili İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, karara uymayanlar hakkında adli işlem yapıldığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, dün gece 31 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasağı yarın gece saat 24.00'de kadar devam edeceği, karara uymayanlar hakkında adli işlem yapıldığı ifade edildi.

Zorunlu ihtiyaçların valilik ve kaymakamlıklarca oluşturulan vefa sosyal destek grupları tarafından karşılandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"31 ilimizde toplam 63 milyon 640 bin vatandaşımızın neredeyse tamamı sokağa çıkma yasağı kapsamında evlerinde kalarak alınan karara yüksek bir oranda uyum sağlamıştır.

Ancak bazı illerimizde az sayıda da olsa alınan kararlara uymayan vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha ve TCK’nın ilgili kanun maddeleri kapsamında adli ve idari işlem uygulanmıştır. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı başladığı andan itibaren bu kuralı ihlal eden 2 bin 756 kişiye adli/idari işlem gerçekleştirilmiştir."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.