İdam kararına bir tepki de Belçika'dan

İdam kararına bir tepki de Belçika'dan

Mısır'da İhvan-ı Müslim'in üyesi 529 kişiye verilen idam kararı, Belçika'nın başkenti Brüksel'de protesto edildi.

BRÜKSEL- Belçika’nın başkenti Brüksel’de, Mısır’da gerçekleştirilen darbeyi ve son olarak İhvanı Müslim’in üyesi 529 kişiye verilen idam kararını protesto etmek amacıyla Avrupa Parlamentosu önünde çok sayıda darbe karşıtı gösterici bir araya geldi.

 

 

 

UETD Belçika (Union of European Turkish Democrats) tarafından organize edilen etkinlik Avrupa Parlamentosu önünde bulunan Place du Luxembourg meydanında düzenledi. Birçok STK’nın destek verdiği etkinlikte Türkçe, Fransızca ve İngilizce konuşmalar yapıldı. Sözde demokrasinin merkezi olan Avrupa’nın, Mısır’da gerçekleşen darbeye ve yapılan katliamlara sessiz kalmasının, Batılı devletlerin kendi icadı olan demokrasiye ne kadar sadık ve saygılı olduklarının bir göstergesi olduğuna dikkat çekilen konuşmalarda, başta Müslümanlar olmak üzere insani kaygılar taşıyan herkesin bu zulme artık dur demesinin vaktinin geldiğine vurgu yapıldı.

 

”Uluslararası güçler üç maymunu oynuyor”

Etkinliğin başlangıcında bir konuşma yapan UETD Belçika Başkanı Basir Hamarat “Bu kararlar hukuk formlarıyla hiçbir şekilde örtüşmediği, evrensel hukuk ölçütlerine göne gayrı meşru hükmünde olan bu kararların uygulanması halinde insanlık tarihine yeni bir leke eklenecektir.” dedi.

 

Hamarat ayrıca Batılı ülkelere seslenerek; “ İşine geldiğinde dünyaya jandarmalık yapan uluslararası güçler, Mısır’da bu olaylar gerçekleşirken bu olaya sessiz kalarak üç maymunu oynamaya devam ediyorlar. Görmedim, duymadım, bilmiyorum diyorlar ve yaşanan katliama suç ortaklığı yapıyorlar. Darbenin yaşandığı günden bu yana sessizliğini koruyan ve neredeyse hiçbir krizde fonksiyonu icra edemeyenler yaşanan katliamda en az darbeciler kadar sorumludur.” sözlerine yer verdi. (Abdurrahman Ekinci- İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.