İdamların durdurulması için Mısır’a mektup gönderdiler

İdamların durdurulması için Mısır’a mektup gönderdiler

Bursa İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği, Mısır’daki idamların durdurulması için Bursa’dan Mısır Adalet Bakanlığı’na mektup gönderdiler.

Bursa İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği, Mısır'da yaşanan hukuksuzluklara dur demek için Mısır Adalet Bakanlığı’na mektup gönderdiler.

Bursa merkez PTT önünde bir araya gelen dernek üyeleri basın açıklaması yaptı. Dernek adına konuşan Kadir Oruç, darbecilere karşı Mursi’nin yanında olduklarını duyurmak ve idamların derhal durdurulması için Mısır hükümetine mektup yollayacaklarını kaydetti.

Gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi: “Bildirmek isteriz ki Mursi ve arkadaşlarının uğradığı haksızlık ve zulüm Türkiye gençliği tarafından büyük tepkiyle karşılanmakta, vicdanlarda derin yaralar açmaktadır. Mısır halkının önemli bir kısmının seçimlerde desteklediği bu insanların geleceği, artık bütün Müslümanlarla birlikte bizim de meselemiz ve gündemimiz haline gelmiştir. Onlar hakkında verilecek adaletsiz bir karar, her birimizin yüreğinde hak ettiği yankıyı bulacak ve asla unutulmayacaktır. Biliniz ki, Mısır'ın öz evlatları olan İhvan-ı Müslimin mensuplarını sindirme politikanızdan vazgeçmezseniz nefret ve lanetle anılan zalimlerden biri olarak tarihe geçeceksiniz” (Veysi Siyah, Zeki Aras - İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.