İDEV'den Adana'da "Evlilik" konulu seminer

İDEV'den Adana'da "Evlilik" konulu seminer

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) tarafından Adana'da "Evlilik" temasıyla bir seminer gerçekleştirildi.

Yaşar Kemal Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen seminere, HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, STK temsilcileri, bazı âlimler ve kanaat önderleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İDEV Adana Koordinatörü Mehmet İlaslan'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

İdeal Eğitim Vakfı'nın 2019 yılının Mart ayında kurulduğunu ve yapacağı tüm çalışmaları eğitim temeli üzerine bina ettiğini belirten İlaslan, bu çerçevede aile ve toplumu doğrudan ilgilendiren konularda insanları bilgilendirmek için aylık seminerler dizisi hazırladıklarını söyledi.

Her ay düzenli olarak toplumu ilgilendiren bir konuyu ele alacaklarını belirten İlaslan "İDEV, her ay yapılacak bu seminerlerin konusunu evlilik, aile kurumu, çocuk eğitimi, neslin muhafazası, sosyal medya kullanımı, ahlaki yozlaşma, uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı, bilinçli bir toplumun inşası, ideal insan olarak belirledi. Her ay bu konulardan birisini işlemeyi hedeflemektedir." diye konuştu.

"Eğitim, hiç kuşkusuz insanın ve dolayısıyla toplumun temel ihtiyacıdır. Bu ihtiyacı giderme adına yapılan çalışmalar da elbette ki bu bakımdan kıymetlidir." diyen İlaslan şunları kaydetti:

"İnsanın da, toplumun da terakkisi eğitimle mümkündür. Nitekim bir toplumda eğitim kalitesi ne kadar yüksek olursa o toplumdaki medeni seviye de o oranda yüksek olur. Bize göre ideal eğitim; insan davranışlarına müspet yönde şekil verme eylemidir. Hayatın hakikatlerini idrak eden, Rabbini tanıyan, kendini bilen, ahlaklı; kendisine, ailesine ve topluma faydalı olmaya çalışan şuurlu insanların yetişmesi için programlı çalışma sürecidir. Bunu görev edinerek İdeal Eğitim Vakfı'nı kurduk."

Açılış konuşmasının ardından Eğitimci Ömer Taş ile İlahiyatçı Abdulkadir Aydoğan "Evlilik" ile ilgili bilgiler verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler