İDEV'den "Evlilik" konulu seminer

İDEV'den "Evlilik" konulu seminer

​İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) ve Peygamber Sevdalıları tarafından Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde "Evlilik" temasıyla bir seminer gerçekleştirildi.

Bekir Tekin hocanın okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İDEV Viranşehir temsilcisi Abdulkadir Ekinci’nın açılış konuşmasıyla devam etti.

Seminere konuşmacı olarak katılan Eğitimci Halil İbrahim Suna, evliliğin önemine değindi.

Evlilikte her iki tarafın da anlayışlı olması gerektiği; aksi takdirde sorunların yaşanacağına dikkat çeken Suna, eşlerin birbirlerini affetmesi gerektiğini belirterek "Affetme, sevmenin yoludur. Affetme hala seviyor olmanın bir ifadesidir." ifadesini kullandı.

Suna, "Bizler kızlarımızı verirken diyoruz ki 'kızımızın evi ayrı olsun.' Niye karşı tarafı zor duruma koyuyoruz. Geniş aile diye bir kavram var, nedir?  O evde kayınbaba, kaynana ve diğer aile fertleri… Dikkat edin, evlilikte ilk iki yıl çok önemli. Gelinle damat eğer bir sıkıntı yaşarlarsa kaynana müdahale eder, kayınbaba müdahale eder ama ayrı bir evde yaşasalar kim araya girip müdahale edecek?" ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan Nazım Şimşek Hoca, evliliğin asıl maksadının aile kurmak ve neslin devamını sağlamak olduğunu söyledi.

Şimşek, "Evlenecek eşler birbirinde bulunması gereken bazı özelliklerin olup olmadığını araştırmaları gerekir. İslam da evlenmeye aday olan erkek ve kadında bulunması gereken bir takım özelliklerin araştırılmasını istemiştir. Evleneceğimiz kişi dindar ve iyi ahlaklı mıdır bunu iyi araştırmamız lazım. Dindar ve güzel ahlaklıyı tercih etmemiz gerekir. Zengini tercih etmeye çalışıyoruz. Malı, evi, arabası ve maaşı olanı arıyoruz. Dindar olan, güzel ahlakına bakmıyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.